Potjera za vozačem e-bicikla

Muškarcu u Švedskoj je očigledno dosadila svakodnevna brzina e-bicikla pa je nabavio e-biciklo s motorom koji je 15 puta jači od dopuštenog švedskim zakonom.

Srećom, lokalna policija ga je uočila u središtu grada Linkopinga i pojurila za njim prije nego se nešto opasno desilo. Policijski auto je, kako se izvješćuje, vozio 98 km/h prije no što je sustigao 40-godišnjaka.

"Bilo je opasno po život", rekao je Björn Goding iz lokalne policije za Linkoping News. "Bicikl vjerojatno nije imao ram za takvu brzinu, a kočnice nisu ni radile."

Prema švedskim propisima, električni bicikli mogu raditi na maksimalno 250 W i imati brzinu od 25 km/h. Dotični je bicikl, međutim, imao dva moda napajanja s izlazom od 1 Kilowat i 4 Kilowata. To ga je u principu napravilo mopedom u očima zakona, ali vlasnik ga nije imao registriranog i osiguranog.

Čovjek je tvrdio da je kupio bicikl na popularnoj švedskoj web stranici Blocket, gdje postoji doista dosta bicikala slične snage. Još nije poznato hoće li policija poduzeti mjere protiv vlasnika web stranice.

Očekuje se da će biciklista za prebrzu vožnju biti optužen za prekršaje, uključujući "ozbiljnu ilegalnu vožnju" i "nemarnu vožnju".

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More