Razmišljate o bicikliranju na posao?

Već duže vrijeme se razmišljate o bicikliranju do posla?

No, ono što vas odbija je ulazak u ured s kosom koja miriše na izduvne plinove, glad koja vas proždire nakon aktivnosti, kao i obilno znojenje ne zvuči kao najbolji početak dana. Međutim, postoji jako puno zdravstvenih prednosti za vožnju bicikla, koje se ne čine odmah očiglednim.

Dakle, biciklizam je sjajan način vježbanja i sagorijevanja kalorija, no tih "30 minuta dnevne vježbe" malo tko zapravo i radi. Ali pogodnosti jutarnjeg bicikliranja ne završavaju tu? Naravno da ne!

Prije svega, vožnja biciklom od nekoliko puta tjedno dramatično će promjeniti vaš način spavanja. Možd ćete se u početku osjećati umornijim tijekom dana, ali Stanfordova studija otkrila je da 20-30 minuta vožnje biciklom svaki drugi dan će prepoloviti vrijeme koje vam je do sada bilo potrebno da utonete u san.

Izlaganje sunčevoj svjetlosti u kombinaciji s vježbom dovodi do vašeg cirkadijalni ritam u sinkronizaciju.

Ako mislite da su gore navedene jedine dobre vijesti koje imate od bicikliranja, samo pričekajte ovo: vožnja biciklom na posao pomoći će vam da izgledate mlađe!

Isti znanstvenici su utvrdili da redovito bicikliranje može zaštititi vašu kožu od neugodnih učinaka UV zračenja koji uzrokuju znakove starenja. Izlaganje suncu udruženo s dobrom vježbom stvara se savršenim okruženjem za tijelo kako bi se optimizirala proizvodnja kolagena!

Ako ste jedan od onih ljudi koji ujutro idu na posao, i/ili u vrijeme ručka, biciklizam za vas zaista može imati koristi. Unatoč tome što je odličan za srce i naravno ne zaboravimo onaj odličan osjećaj poslije aktivnosti, mnogo bolji je izbor od trčanja, jer trčanje je strašno za koljena. Sjedalo bicikla preuzima najveći dio vaše težine, tako da možete izgoriti masnoću, a da ne ugrozite vaše zglobove.

Na kraju, i ovo će vas zaista iznenaditi, vožnja biciklom po gradu znači da ćete udisati manje zagađenja nego da se vozite u autobusu ili taksiju. Studija koju je provelo Imperial College London sveučilište utvrdila je da biciklisti udišu manje od deset posto ispušnih plinova za razliku od osoba koje se voze autobusima ili taksijem. To je dijelom i zbog činjenice da se biciklisti voze rubom ceste.

Ostanite u sigurnoj zoni, čuvajte se na cesti baš kao što vam je rekla mama, nosite kacigu i uživajte u blagodatima da budete zdrava osoba na dva kotača.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More