Predstavljamo: Garmin Edge 520 Plus

Velika većina nas voli pratiti svoje mogućnosti na ovim malim uređajima, a naravno ozbiljniji treninzi su gotovo nemogući bez njih. Već duže vrijeme vozim s garmin Edge 520 uređajem na kojem pratim otkucaje srca, ritam pedala, brzinu, vrijeme treninga i sve ostale opcije koje nudi uređaj.

Moram priznati da sam se navikao da imam računalo usred upravljača, a Edge 520 je doista jedan savršen i funkcionalan uređaj koji ima sve opcije potrebne biciklistima. Sada, Garmin Edge 520 Plus dodaje nove značajke i funkcionalnost u iskustvima vožnje, a uređaj opet nije nametljiv.
 


Već mi je dobro poznato što mogu očekivati od prethodne iteracije Garmin Edge računala nakon što sam proveo određeno vrijeme s 520uređajem.
520 Plus radi jednako dobro, upravo kako bi i trebalo funkcionirati biciklističko računalo (poput svog strarijeg Edge 520 brata), ali dodaje neke značajke i funkcije od prethodnih iteracija računala iz više razine. Ima lijep zaslon u boji i dimenzijama od 35x47mm, lako se upravlja s uređajem pomoću sedam dugmića i ima bogat skup funkcija koje biciklisti i očekuju od Garmina.
 


Ne, Garmin Edge 520 Plus nije prešao na zaslon osjetljiv na dodir ili popularnije poznat kao "touchscreen", što nas čini sretnim. Zapravo, prvo što smo pomislili kada smo čuli da je 520 nadograđena i dobiva nove značajke u 520 Plus uređaju, bio je zaslon osjetljiv na dodir. Na sreću to se nije dogodilo. Zašto nam se ne svidja? Gotovo uvijek je teško prolaziti kroz funkcije na garmin zaslonima osjetljivim na dodri, naručito ako vozite u hladnijim vremenima i nosite rukavice, a nije strano ni to da rukavice dugih prstiju nosimo i u ljetnim danima. Uvijek radije biramo pouzdane dugmiće na ovim malim uređajima.

ŠTO JE NOVO?

  • Odlikuje se naprednom navigacijom, uključujući nova upozorenja za bicikliste i prethodno učitanu Garmin biciklističku kartu s uputama skretanje-po-skretanje, za vožnju po prometnicama i van njih,
  • Prethodno učitana funkcija Strava Live Segments omogućuje vam natjecanje u kojem možete mjeriti svaku sekundu utrke sa svojim ili tuđim najboljim rezultatom, kao i prikaz rezultata u stvarnom vremenu na zaslonu,
  • Ostanite povezani1 s pomoću funkcija LiveTrack i GroupTrack2, pametnih obavijesti, slanjem poruka od biciklista do biciklista i ugrađenom funkcijom prepoznavanja nezgoda,
  • Kada se koristi sa senzorom pulsa i senzorom snage, prati podatke o maksimalnom VO2 i vremenu oporavka za biciklizam,
  • Kada se koristi s mjeračima snage Vector™, prati funkcionalni prag snage (FTP) i dinamiku bicikliranja,
  • Trajanje baterije: do 15 sati.

 

 

Mapiranje i navigacija su izvrsni, uređaj omogućuje prenos rute, odnosno prethodno isplanirane vožnje i daje vam upute za vožnju sa znakovima skretanja. Glavni napredak na Edge 520 Plus uređaju je dodatak Garmin Cycle karata, što je omogućilo navigaciju sa oznakama za skretanja, uređaj će ponovno će izračunati vašu rutu ako skrenete sa staze i dati vam upute da se vratite natrag na mjesto odakle ste počeli vašu vožnju. Ne možete izraditi rute na uređaju kao što to možete na Edge 1030 i 820 uređajima, no te automatski generirane rute često koriste jako prometne puteve koje većina lakalnih biciklista izbjegavaju i odlučuju ne bi voziti. Našu vožnju smo mapirali na Strava Route Builder aplikaciji na laptoru, nakon čega smo GPX datoteke prenosili u mapu New Files na 520 Plus. Upute sa rute su vrlo jasne i Edge 520 Plus omogućuje vaše rute jednostavnim za pratiti.

Edge 520 Plus je vrlo pouzdan uređaj za treninge, uređaj koja vodi računa o svim potrebnim podacima. Također možete izračunati svoj VO2 max i FTP zajedno s ostalim trening podacima koji se dobivaju poput brzine otkucaja srca i snage. Nakon vožnje uređaj će vam dati procjenu potrebnog vremena za oporavak, za koje sumnjamo da je točno i to stavljamo "?".
 


Da biste uparili svoj uređaj i bili u potpunosti spremni za trening, 520 Plus ima ANT+ i Bluetooth povezivost, što vam omogućuje da ga uparite s monitorom otkucaja srca, mjeračem snage, virtualnim trenažerom i telefonom. Nema Wi-Fi konekcije pa uređaj mora biti uparen s vašim pametnim telefonom pomoću Garmin Connect ili Strava aplikacije da biste mogli automatski prenijeti svoje vožnje. No, nemojte zaboraviti da se uređaj i dalje mora priključiti na kabal za punjenje.
 


Sa uređajem priključenim na pametni telefon na vašim vožnjama, Garmin Edge 520 Plus morati ćete češće puniti od prethodne iteracije 520 uređaja, posebice kada i ako koristite funkcije usmjeravanja i navigacije na vašim vožnjama. Garmin tvrdi da bi baterija trebala trajati 15 sati kada se ne upotrebljava navigacija i usmjeravanje na vožnjama. Uspio sam voziti punih 10 sati u jednom tjednu bez punjenja i još uvijek samo imao nešto baterije na raspolaganju. Ako imate nisku razinu baterije, uređaj će automatski ući u način rada za uštedu energije koji traje iznenađujuće dugo. Kada slijedite put koji vam uređaj predlaže, odnosno upotrebljavate navigaciju, baterija traje dvaput duže nego kod 820 uređaja, gdje je baterija potpuno ispražnjena nakon 4 sata vožnje sa uključenom navigacijom.
 


Prednji nosač koji se isporučuje s Edge 520 Plus uređajem omogućuje da vaš uređaj bude u ravnini s gornjim dijelom upravljača što ga čini ugodnijim ugodnijim od nekih ranijih Garmin generacija. Također prihvaća Varia UT 800 svjetlo za vožnje u mjesecima kada dani postanu kraći. Garmin 520 Plus se veoma jednostavno uparuje s ovim svjetlom, kao i veoma funkcionalnim uređajem Varia RTL510 koji detektira automobile i ujedno daje opciju stražnjeg svjetla.

Dodatne značajke na Garmin Edge 520 Plus uključuju Strava Live segmente tako da možete popraviti svoja vremena na segmentima, možete slati unaprijed napisane poruke ostalim korisnicima 520 Plus uređaja, kao i davati obavijesti o dolaznim tekstualnim porukama i pozivima.
 


Edge 520 Plus je vjerodostojan uređaj za svakodnevne vožnje s dobrom navigacijom i automatskim preusmjeravanjem, dugim trajanjem baterije, dugmićima i svim značajkama koje su orijentirane na performansne potrebne. Dolazi po cijeno od cca.300€ i Edge 520 Plus vjerojatno je u ovom trenutku najbolji uređaj na koji možete utrošiti za vaš novac u Garmin Edge liniji.

Više informacija o ovom uređaju možete pronaći na Službenoj Garmin Hrvatska stranici (link).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More