Primož Roglič pobjedom na trećoj etapi do vodstva na Vuelta a Burgos

Primož Roglič je novi lider utrke Vuelta a Burgos. Roglič je osvojio treću etapu nakon sprinta četvorke pred ciljem.

Etapa 3 je bila vrlo zahtjevna i teška. Ukupno devet vozača formiralo je bijeg, uključujući Lennarda Kämnu, Larryja Warbassea i najbolje plasiranog u GC sa samo 47 sekundi zaostatka, Raúla Garcíu Piernu.

Dok se bijeg borio protiv uspona na Picon Blanco, Jumbo-Visma je pojačao tempo na čelu pelotona, dok je istovremeno García Pierna napadao iz bijega.

S nešto više od 41 km do cilja, vodeći u utrci Attila Valter odbačen je iz pelotona. Tempo je bio toliko visok da nije trebalo dugo prije nego što je García Pierna uhvaćen a nedugo zatim naprijed su se izdvojili Primož Roglič i trio UAE Team Emirates, George Bennett, Adam Yates i Jay Vine.

Dok su Bennett i Vine odustali nakon jakog tempa, nevjerojatna vožnja Damiena Howsona osigurala mu je društvo uz Yatesa i Rogliča.

Dok je Aleksandr Vlasov uspio dostići vodeće tijekom spusta, Vine je teško pao dok je obilazio jedan od zavoja.

Yates je bio taj koji je pobijedio u prolaznom sprintu, uzevši ponuđene bonus sekunde.

Tijekom posljednjeg uspona dana sva su četiri vozača bila na okupu. U završnom sprintu prvi napad je lansirao Adam Yates međutim Primož Roglič je zaobišao Britanca te pobjedom na etapi preuzeo i ukupno vodstvo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More