QuickStep Floors svjetski prvak u timskom kronometru

QuickStep Floors započela je Svjetsko prvenstvo u Innsbrucku na najbolji moući način, pobjedom na utrci timskog kronometra.

Kasper Asgreen, Laurens De Plus, Bob Jungels, Yves Lampaert, Max Schachmann i Niki Terpstra prošli su trasu od 62.8 km u vremenu 1:07:26, ostavivši iza sebe drugoplasirani Team Sunweb s 18 sekundi zaostatka, dok je treće mjesto pripalo BMC Racingu koji je za pobjednicima kasnio 20 sekundi.

Team Sky i Mitchelton-Scott zauzeli su četvrto i peto mjesto sa zaostatkom 45 sekundi, odnosno 57 sekundi. Australska momčad bila je najbrža na prvoj kontrolnoj točki, ali je QuickStep potom dodao gas i na usponu postavio drugo najbolje vrijeme iza Sunweba i sačuvao dovoljno snage za završnicu.

Nakon što je ranije istog dana Philippe Gilbert pobjedio na GP d'Isberguese, ovo je 69. pobjeda za belgijsku momčad u sezoni. Od 2000 jedina ekipa s više pobjeda u sezoni bio je Team Highroad 2008 (70 pobjeda) i 2009 (83 pobjede).

Ova pobjeda je ujedno i oproštaj za nekoliko QuickStepovih vozača budući da De Plus, Schachmann i Terpstra od naredne sezone brane boje novih timova. Ovo je četvrta titula svjetskog prvaka za momčad koja se svjetskim zlatom okitila još 2012, 2013 i 2016.

„Presretni smo i osjećaj je nevjerojatan jer nismo bili glavni favoriti. Znao sam da imamo dobru postavu s mnogo mladih vozača te sam od starta očekivao dobru vožnju. Međutim, pobjeda je nešto nevjerojatno, posebno s ovolikom prednosti,“ rekao je Lampaert.

„Na prvoj kontrolnoj točki čuo sam da smo bili u zaostatku i pomislio sam 'wow, prilično smo brzi' te smo pojačali tempo dodatno na usponu. Na spustu u završnici stisli smo gas do kraja i na kraju stigli do trijumfa.“

„Sve je nevjerojatno. Cijelu sezonu pobjeđivali smo jako puno, ali pobjeda na Svjetskom prvenstvu je nešto najposebnije. Ovo nam daje puno zadovoljstva i presretni smo što možemo reći da smo svjetski prvaci.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More