Roglič predvodi Sloveniju na Svjetskom prvenstvu

Primož Roglič, vozač Lotto NL-Jumbo momčadi, predvodit će slovensku reprezentaciju na cestovnoj utrci Svjetskog prvenstva u Innsbrucku.

Roglič neće nastupiti na utrci individualnog kronometra budući da se oporavlja od ozljede lakta zadobivene na Tour de Franceu, gdje je završio na četvrtom mjestu u generalnom poretku.

„Nisam vozio svoj kronometarski bicikl, tako da ne mogu trenirati i postići dobar rezultat. Nastupit ću samo ako se mogu boriti za pobjedu, a ako ne bolje da ostavim mjesto da netko drugi u optimalnom stanju predstavlja našu zemlju.“

28-godišnjak je završio drugoplasirani iza Toma Dumoulina na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Bergenu i odvezao svoju najbolju sezonu tijekom 2018. Od velikih rezultata treba istaknuti trijumf na Vuelta al Pais Vasco, Tour de Romandie i Tour of Slovenia.

Na Tour de Franceu se od njega puno očekivalo, ali je bivši ski skakač nadmašio sva očekivanja pobjedom na brdskoj etapi od Lourdesa do Larunsa i sjajnim rezultatom u generalnom poretku.

Matej Mohorič (Bahrain Merida) također će nastupiti na cestovnoj utrci i predstavljati veliku opasnost. U posljednje vrijeme se nalazi u sjajnoj formi, a kao potvrda toga stigle su pobjede na BinckBank Touru i Deutschland Touru.

„Nakon sjajne sezone na Svjetsko prvenstvo možemo ići optimistični i podignute glave. Velika je čast predstavljati svoju zemlju u Innsbrucku sa 7 kolega. Pokazat ćemo svima tko su Slovenci i dati 110% svojih mogućnosti,“ rekao je Roglič.

Slovenska reprezentacija: Primož Roglič, Matej Mohorič, Grega Bole, Luka Pibernik, Domen Novak, Simon Špilak, Jan Polanc i Jan Tratnik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More