Vukčević, Mulić i Ana Petrović najbolji biciklisti u 2019. godini

U Podgorici je održana sjednica skupštine Biciklističkog saveza Crne Gore. na sjednici su članovi skupštine razmatrali i usvojili izvještaj o radu kao i finansijski izvještaj za 2019 godinu. Također na sjednici je usvojen plan i progran za narednu 2020god.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se i na prijem novih klubova u Savez, pa su članovi skupštine, a na predlog Upravnog odbora saveza poželjeli dobrodošlicu novom biciklističkom klubu " Flash" iz Nikšića, koji je u savezu za sada jedini parabiciklistički klub.Takodje, zahtjev za učlanjenje u Savez podnio je i biciklistički klub Bk Pljevlja.
 


U  planu BSCG za 2020. godinu je popularizacija i omasovljenje bicilizma kao perspektivnog i atraktivnog olimpijskog sporta. Skupština Biciklističkog saveza Crne Gore izabrala je i najbolje biskiliste u 2019. godini.

U trkama na drumu-cesti, najbolji senior je Danilo Vukčević (BK Džada), a u uzrastru do 23 godine nejgov klupski drug Miloš Vračar.

U MTB kategoriji – disciplina XCO, najbolji seniori su Ana Petrović (BK Perun) i Demir Mulić (BK MFR Tempo), u uzrastu do 23 godine Miloš Vračar, u juniorima je priznanje pripalo Nikoli Grupkoviću (BK Perun).

Lazar Savićević (BK Perun) je najbolji kadet a najbolji mlađi kadeti su njegovi klupski drugovi, Jovan Vukčević i Nina Vujičić.

Ognjen Vučetić (BK Perun) je najuspješniji pionir, a član tog kluba Saša Jovović je najbolji u kategoriji masters.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More