Quintana nezadovoljan zbog tri lidera u momčadi

Nairo Quintana je rekao da mu se ne sviđa ideja da Movistar ima tri lidera na Grand Tour utrkama, kao što je bio slučaj ove godine na Tour de Franceu.

Kolumbijac je potvrdio da će njegova sezona 2019 biti usredotočena na Tour de France.

Movistar je ove godine imao Quintanau, Landu i Valverdea na Tour de Franceu, ali su imali razočaravajuću utrku s Landom, njihovom najboljim vozačem na sedmom mjestu i Quintanom na desetom. Identičan plan je bio i za Vueltu međutim Landa se ozljedio na San Sebastian klasiku i nije mogao nastupiti.

Ne sviđa mi se stvar sa tri lidera“ izjavio je Quintana za France 24. "To je način, ali osobno mi se ne sviđa." Kasnije je dodao da njegov voditelj momčadi Eusebio Unzue tvrdi da može biti uspješno, "On je uvjeren da je to način".

Tim još treba potvrditi svoje planove za 2019. godine, vjerojatno tokom prvog sastanka tima krajem mjeseca, ali još uvijek je moguće da se sva tri lidera nađu na startu Grand Tour utrka. Iako, možda to neće biti na Touru jer je Valverde nagovijestio da iduće sezone vozi Giro d'Italia i Vuelta a Espana.

Quintana je potvrdio svoje namjere da svoju sezonu još jednom usredotoči na Tour de France. Nakon što je završio kao treći 2016. godine, Quintana je imao dva razočaravajuća nastupa. Prošlogodišnje teškoće bile su obrazložene kao iscrpljenost zbog pokušaja nastupanja i na Giru i na Touru. Međutim, on vjeruje da je bio mnogo jači ove sezone, ali stvari nisu ispale dobro.

"Na Touru smo došli jako dobri. Imao sam problema prvoga dana i izgubio sam malo vremena. Imao sam stvarno dobru razinu spreme, ali stvari jednostavno nisu išle kako smo htjeli", rekao je Quintana.

Quintana je uvjeren da mu ruta Tour de France 2019 jako odgovara zbog tri brdska cilja iznad 2000m kao i zbog toga što se dobar dio same rute proteže na velikoj nadmorskoj visini. "Postoje planine koje nam mogu pomoći jer su planine na velikoj nadmorskoj visini. Na takvim mjestima živim i treniram."

Quintana je sa trenutnim timom od 2012. godine i ulazi u završnu godinu ugovora. Još nije poznato da li će Kolumbijac staviti potpis na novi ugovor u čemu vjerujemo veliku ulogu igra i uspjeh u sljedećoj sezoni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More