Kreuziger cilja Ardenske klasike i Tour de France

© WielerFlits
© WielerFlits

Roman Kreuziger kao glavni cilj naredne sezone postavio je Ardenske klasike i Tour de France, gdje će nastupiti u bojama nove momčadi Dimension Data. Češki biciklista za medije je iznio svoj kalendar utrkivanja i prokomentirao novu ekipu.

Nakon otvaranja sezone u Europi, Kreuziger će otputovati na Bliski Istok i voziti UAE Tour i Tour of Oman, a potom Paris-Nice ili Tirreno-Adriatico u ožujku. Kao glavni prioriteti sezone postavljeni su Ardenski klasici i Tour de France.

„U travnju ću voziti Ardenske klasike, a nadam se da ću tada biti u dobroj formi. Potom ću uzeti malu pauzu i krenuti s pripremama za Tour koji je glavni cilj sezone, stoga neću nastupati na Giru.“

Tijekom svoje karijere Kreuziger je na Tour de Franceu nastupio osam puta, posljednji put 2017. godine. Čak četiri puta ostvario je TOP 10 plasman, a najbolji rezultat zabilježio je 2013. kada je završio peti. Posljednje dvije sezone uglavnom je vozio kao super domestique braći Yates i Estebanu Chavesu u Mitchelton-Scottu.

Iako je na Ardenskim klasicima bio u ulozi lidera te ostvario dobre rezultate (2. mjesto na Amstel Gold Race, 4. mjesto na La Fleche Wallonne) odlučio se na promjenu sredine kako bi imao veću slobodu.

„Teško je ostati u ekipi u kojoj nisi motiviran. Trebao mi je novi izazov, a Dimension Data je vrlo zanimljiv projekt. Bit ćemo snažan tim, posebno na Ardenskim klasicima, budući da su tu još Enerico Gasparotto i Michael Valgren,“ rekao je Kreuziger.

Južnoafrički sastav će tako naredne sezone imati sva tri osvajača medalja s ovogodišnjeg Amstel Gold Racea te ujedno i bivše pobjednike ove utrke. Valgren se titulom pobjednika okitio ove godine, Kreuziger 2013, dok je Gasparotto pobjeđivao 2012. i 2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More