Radiša Čubrić sportski direktor Holovesko Citadel

Radiša Čubrić, trener i direktor u Metalcu iz Kraljeva, nagrađen za svoj dugogodišnji predan rad u sferi biciklizma.

Čubrić je imenovan za sportskog direktora Pro kontinental ekipe “Holovesko Citadel” u kome će zajedno da radi sa Tomasom Kravenom, ali i legendarnim Džordžom Hinkapijemi Bobijem Džulihom.

Iskusni srpski stručnjak nije krio zadovoljstvo ugovorom ali i kako je došlo do saradnje:
“Poslednje dve godine sam počeo intezivnije da radim na tome da tražim neki inostrani tim jer se u Srbiji po mene nisu poklapale kockice. Svakako da je velika čast i zadovoljstvo da radim sa ljudima kao što je Hinkapi koji je 18 puta bio učesnik Tur de Fransa, pobednik etapa na Turu i mnogih klasika i Džulihom koji je završio Tur de Frans na postolju kao treći te 1998. godine. Želja mi je da ujedno afirmišem srpski biciklizam i da tako omogućim drugima da uđu u Pro Tur jer za sada niko od nas nije to radio u ovom rangu”, počeo je razgovor Čubrić.

Ne krije trener rodom iz Kraljeva šta dalje planira:
“Drago mi je da sam deo tima koji će da vozi na Grand Turu jer kao biciklista, sve osim toga nisam odvezao. Svakako, cilj mi je i da sa sobom povedem i Dušana Rajovića, ali uslov za potpisivanje ugovora prve godine je bio da prihvatim svih 18 vozača koji su već potpisali za 2018. godinu, a i Dušan je ugovorom još uvek vezan za Adriju Mobil”.

O nastavku rada u matičnom klubu Metalcu:
“Bez obzira što ću da budem prilično zauzet, ostajem da radim kao trener i direktor kluba u Metalcu. Miloš Miladinović će da bude prvi sportski direktor i trener, a radimo na tome da angažujemo još jednog trenera. Planove, programe trka kao i sponzore za klub, i dalje ostaju moja obaveza kao i briga za naše najbolje drumaše Jelenu Erić i Dušana Rajovića”, zaključio je Radiša Čubrić, veliko pojačanje tima Holovesko Citadel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More