Reakcija XCZLD na članak “Novi veliki uspjeh cnogorskih biciklista”

Na adresu redakcije BikeMagazin portala stigao je e-mail gdina. Željka Perice, voditelja rekretivne XC zimske lige Dalmacije u kojem izražava nezadovoljstvo sadržajem članka na portalu BikeMagazin.info (LINK).

Naime, u članku koji je objavljen 19.2.2018. navedeno je kako je Goran Cerović nastupio u najjačoj kategoriji "Elite" dok je Stefan Bajčeta nastupio u kategoriji "U23". Također, neistinita je informacija da se vozila utrka Kupa Dalmacije, a sam članak potpisuje Branko Hajduković, predsjednik BS Crne Gore.
 


"Želim Vas informirati da Rekreativna XC zimska liga Dalmacije nema kategorije po UCI propisima, tako da u ligi ne postoji kategorija Elite kao ni kategorija U23.  Cijela liga je zamišljena kao liga za rekreativne bicikliste, a čije utrke profesionalnim biciklistima služe kao trening. Naravno, drago nam je kada se na utrkama skupi sto više profesionalaca, jer to pokazuje da liga ima ozbiljnost i kvalitetu", komentirao je Perica.

"Krivom objavom informacija, pogotovo "napuhivanjem" u objavama prvenstveno štetite vašim dobrim momcima, koji na ovaj način mogu doživjeti podsmijehe natjecatelja lige".

"Osim gore navedenoga, dopustite da pohvalim Vaše dečke kojima nije teško doći na naše utrke, te se iskreno nadam da će nastupiti i na idućem kolu lige. Meni kao voditelju lige je iznimno drago svaki puta kada vidim da na ligu dolaze i biciklisti izvan RH", dodaje Perica.

Ovim putem, uredništvo portala BikeMagazin se ispričava zbog objave članka bez ranije provjere informacija.

"Naime, samom objavom članka osjećamo se krivim i djelimo krivicu zbog neistinitih informacija koje su izašle u javnost. Članak "Novi veliki uspijeh crnogorskih biciklista" smo korigirali i unijeli ispravne informacije. Mi kao uredništvo portala nastojimo u što kraćem roku objaviti i popratiti utrke XCZLD sa točnim i korektnim informacijama koje dobijemo izravno sa terena ili sa službene stranice XCZLD (link) te na taj način informirati javnost", izjavio je Toni Zorić ispred uredništva BikeMagazin.

Službeni izvještaj portala BikeMagazin sa osmog kola XCZLD u Pakoštanima možete pogledati OVDJE.

Nakon rekacije gdina. Željka Perice, na e-mail redakcije stigao je odgovor ispred BS Crne Gore koji prenostimo u cijelosti:

"Poštovani Gospodine Perica,

Nemate razloga da ovako  intervenišete, jer  Vaši rekreativci ni u čemu nijesu ugroženi od strane učesnika  iz Crne Gore. Vi treba da budete ponosni što Vaša Zimska liga Dalmacije ne privlači samo rekreativce. Bio sam prošle godine na Kupu u Pakoštanima i bio u prilici da vidim da su nastupili najbolji MTB takmičari iz Slovenije i to je bio veliki uspjeh, a ne propust organizatora.
Da sam na Vašem mjestu potrudio bi se da na Zimskoj ligi Dalmacije, pored Mostaraca i Crnogoraca učestvuju kvalitetni biciklisti i iz Hrvatske. Ovo iz razloga što među Vašim "rekreativcima" nastupaju i oni  sa ambicijama da i takmičarski napreduju  i da za tako nešto, upravo na ovaj način, imaju pravu priliku.
Crna Gore je prije 3-4 godine imala kvalitetan biciklistički sport.  Nije bio rijedak slučaj da na takmičarskim, a ne rekreativnim MTB Kupovima Srbije, crnogorski takmičari osvoje sva prva mjesta od "Pionira" do "Elite".
Na tim Kupovima  gostima iz Crne Gore su uručivana osvojena  sportska priznanja i novčane nagrade. Jedino nijesu bodovani za Kup Srbije.
Biciklistički savez Crne Gore ima problem sa Ministarstvom sporta Crne Gore.
Vaša dva crnogorska gosta: Gorana Cerovića i Stefana Bajčetu ne finansira Biciklistički savez Crne Gore, već oni sami sebe jer je nečijom samovoljom crnogorski biciklistički sport isključen iz redovnog finansiranja u 2016., 2017., i 2018. godini.
Rezultati koje postižu Goran i Stefan, pa i  na vašim rekreativnim trkama dobro dođu kao moralni prekor  onim u Crnoj Gori za njihov loš odnos prema crnogorskom biciklizmu u Državi  za koju tvrde da je "ekološka" i "turistička".
Prihvatam Vaše upozorenje  da kategorije koje sam naveo nijesu u skladu sa vašim Propozicijama i na tome se izvinjavam. I na kraju da Vas uputim na jednu sportsku setencu, a ona glasi: "Nije lako pobijediti pa  i  u slučajevima kada se takmičenje organizuje u pljuvanju u dalj", što se ne odnosi na Vašu sjajnu "ZIMSKU LIGU DALMACIJE".
Za to nema razloga da se Ceroviću i Bajčeti upućuju podsmjesi, već prijekori  aktivnim biciklistima Hrvatske.

Sa posebnim uvažavanjem, Branko Hajduković". 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More