Težak pad za Cavendisha

Mark Cavendish (Dimension Data) je morao napustiti Abu Dhabi Tour nakon što je pao na samom početku prve etape u neutraliziranoj zoni.

Cav je pao ubrzo nakon što je utrka izašla iz Madinat Zayeda, i premda se uspio podignuti i ponovno se pridružiti pelotonu prije službenog početka, nakon pet kilometara stao je pored ceste i napustio utrku.

Čini se da je sudar bio potaknut automobilom direktora utrke koji je usporio pred pelotonom. Vozači su naglo zakočili te ih je par završilo na podu. Tim Dimension Data je potvrdio da je Cavendish pao na ono isto rame koje je slomio prilikom pada na prošlogodišnjem Tour de Franceu.

Težina ozljede još nije poznata ni koliko će ovo utjecati na ostatak Markove pred sezone. Više informacija će se znati nakon detaljnih medicinskih pretraga.

Abu Dhabi Tour je trebao biti treća utrke sezone za Cavendisha nakon što je ranije zabilježio etapnu pobjedu na Dubai Touru i nastup na Tour of Oman prošli tjedan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More