Richard Freeman, bivši liječnik tima Sky, priznao da je izgovorio “puno laži”

Bivši liječnik Team Skya i britanski liječnik za biciklizam Richard Freeman priznao je da je ranije izgovorio "puno laži", ali sada je spreman reći istinu, izjavio je pred medicinskim sudom.

Freeman je optužen da je 2011. godine naručivao testosteron kako bi poboljšao performanse neimenovanog vozača.
 


Ranije je izjavio da 30 vrećica Testogela nije namijenjeno sportašu, već je naručeno iz medicinskih razloga bivšem British Cycling i Team Sky treneru Shaneu Suttonu, koji je negirao ove tvrdnje.

Freeman je prisustvovao preliminarnim raspravama za neovisni medicinski sud, koji će započeti 5. studenog u Manchesteru.

Britanski mediji izvijestili su da je njegov odvjetnik Mary O'Rourke rekao na raspravi kako je ranije "ispričao puno laži i nije se mogao natjerati da kaže istinu, čak ni svojim odvjetnicima", prije nego što je prošlog mjeseca predao svoju izjavu kao svjedoka koja je otkrila stvarnu priču.

Nakon istrage Generalnog Medicinskog vijeća, Freeman je optužen da je naručio testosteron za Nacionalni biciklistički centar u Manchesteru 2011. godine od tvrtke Fit4Sport Limited.

Ukupno se suočava s 22 optužbe, uključujući davanje testosterona, davanje lažnih izjava i zahtjevanje od dobavljača da lažno tvrde kako je narudžba poslana pogreškom.

Freeman je podnio ostavku u "British Cycling" još 2017. godine zbog lošeg zdravlja nakon osam godina rada s tom organizacijom. Očekuje se da će priznati kako je dao lažne izjave, te opovrgnuti prvobitne negacije da je naredio naručivanje lijekova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More