Tadej Pogačar neće braniti pobjedu, Tour of California otkazan

Organizatori utrke "Tour of California", najveće biciklističke utrke u SAD-u, na kojoj je ranije ove godine pobijedio Slovenac Tadej Pogačar, najavili su da se neće organizirati utrku u sljedećoj godini.

Nakon 14 godina, jedne ovako velike utrke u 2020. godini neće biti, a u pitanju su naravno financije. Naime, organizatori ne vide priliku da prikupe dovoljno sredstava za organizaciju ovog događaja.
 


"Ovo je bila vrlo teška odluka za nas. Osnove poslovanja drastično su se promijenile u posljednjih 14 godina koliko je utrka održavana. Svake iduće godine bilo je sve teže pripremiti organizaciju ove utrke, tako da trebamo pažljivo razmišljati o budućnosti utrke", objasnila je Kristin Klein u priopćenju za medije, predsjednica Tour of California.

Izrazila je nadu da bi utrka mogla biti nastavljena u 2021. godini.
 


Tadej Pogačar pobijedio je u svibnju ove godine na ovoj utrci koja je svjetskog ranga. Bio je to tada za ovog 21-godišnjaka najveći uspjeh u timu UAE Emirates i njegova druga ukupna pobjeda među profesionalcima. Kasnije je na trci u Španjolskoj zauzeo treće mjesto, pobjedu među mladim vozačima i tri etapne pobjede.

Pogačar je na ovogodišnjem izdanju utrke Tour of California osvojio žuti dres lidera pobjedom u kraljevskoj šestoj etapi, pretposljednjoj etapi u utrci. Tada je na usponu Mt. Baldy u napetom obračunu nadjačao kolumbijca Sergija Higuita, koji je također završio na drugom mjestu.

U zadnjoj etapi Pogačar nije izgubio prednost, ušao je u cilj zajedno sa svim favoritima i postao najmlađi pobjednik najveće etapne biciklističke utrke u SAD-u.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More