Cam Zink pobjednik na Red Bull Rampage 2023

Tom van Steenberge, Cam Zink and Carson Storch celebrate at Red Bull Rampage in Virgin, Utah, USA on October 13, 2023. // Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool // SI202310130960 // Usage for editorial use only //

Freeride legenda i stalni sudionik Red Bull Rampagea, Cam Zink, stigao je do vrha postolja u događaja koji se održao u petak, što je označilo njegovu drugu pobjedu u 14 natjecanja.

Red Bull Rampage zasigurno je najvažniji i najspektakularnijki događaj u svijetu freeride brdskog biciklizma, a proteglog vikenda ekipa je ponovno bila aktivna, te pružila vrlo uzbudljivo natjecanje. Izdanje za 2023. godinu osvojio je Cam Zink, koji je bio jedini freeride biciklist koji je osvojio više od 90 bodova.

Nakon 13 godina Cam Zink ponovno pobjeđuje na Red Bull Rampage

Cam Zink je posljednji put osvojio ovo natjecanje u 2014. godini. Zatim je zauzeo drugo mjesto u 2015. i 2018. godini, te četvrto mjesto u 2021. godini.

Za osvajanje naslova, Cam Zink je trebao gotovo savršenu drugu vožnju nakon što je izgubio brzinu prilikom dolaska do masivnog dropa usred staze, zbog čega je i odustao tijekom svoje prve vožnje. Vratio se na taj dio tijekom svoje druge vožnje s ogromnim backflipom koji je izazvao ovacije publike.

S 37 godina, Zink je bio najstariji sudionik na ovogodišnjem natjecanju, nakon što se 38-godišnji Gee Atherton ozlijedio tijekom treninga. No, s obzirom na njegovo iskustvo na Rampageu, nitko nikada nije otpisao Zinka iz borbe.

Svake godine kad dođem ovdje, znam da mogu pobijediti. Ne bih bio ovdje da ne znam da mogu pobijediti“, rekao je Zink.

Third place Carson Storch and winner Cam Zink embrace at the finish line at Red Bull Rampage in Virgin, Utah, USA on October 13, 2023. // Colin Kerrigan / Red Bull Content Pool // SI202310130930 // Usage for editorial use only //

Zink je rekao da su u prethodnim godinama uvijek neke stvari išle naopako, bilo da se radi o neuspješnoj izgradnji staze, nesuglasnosti sudaca ili jednostavno greškama u trikovima. Ali ove godine, sve se konačno poklopilo.

Bila je to duga sedmica. Gradimo stazu devet dana, održavamo dobro raspoloženje, ostajemo motivirani, a onda doslovno riskiramo svoje živote“, rekao je Zink. “Uvijek mi govore da sam najsigurniji momak i da imam najbolji mentalni sklop. Ali nikada mi nije lako. Uvijek sam uplašen. Uvijek radim na svojim emocijama i pronalazim način. Pretpostavljam da sam onaj koji emocije može i prevladati.

Bilo je dosta odsutnih biciklista na ovogodišnjem izdanju kao što je Kanadski legendarni biciklist Brandon Semenuk – koji je najviše puta osvajao ovaj događaj – kao i Brett Rheeder, prošlogodišnji pobjednik, ali Cam Zink je ostvario izvanredan uspjeh i uspio se popeti na vrh Red Bull Rampage natjecanja nakon 13 godina. Novi naslov za iskusnog biciklistu koji je imao besprijekoran nastup, a u kojem se istaknuo impresivnim backflipom na Oakley Senderu.

Vrijedi istaknuti i izvanredan nastup Bienvenida Aguado Albe, koji je zadivio svijet nevjerojatnim Front Flipom preko vrha kanjona, visokim više od 22 metra, što mu je donijelo ne samo nagradu za Najbolji Trik, već i nagradu Kelly McGarry Spirit te nagradu Publike.

Cam Zink hits a jump at Red Bull Rampage in Virgin, Utah, USA on October 13, 2023. // Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool // SI202310130955 // Usage for editorial use only //

Za razliku od Red Bull Rampage natjecanja koje se održalo u 2022. godini, vremenski uvjeti su ove godine gotovo cijelo vrijeme bili stabilni, što je omogućilo biciklistima da slobodno izvode svoje najbolje vožnje.

Kao što se i očekivalo, sudionici događaja su se maksimalno potrudili što je rezultiralo natjecanjem ispunjenim izvrsnim trikovima, spektakularnim padovima te odličnim vožnjama nekih biciklista koji su se borili u prošlosti.

Donosimo rezultate Red Bull Rampage 2023:

 1. Cam Zink: 95
 2. Tom Van Steenbergen: 89
 3. Carson Storch: 87,00
 4. Brendan Fairclough: 86,66
 5. Talus Turk: 84,00
 6. Kyle Strait: 83,58
 7. Emil Johansson: 82,83
 8. Bienvenido Aguado Alba: 79,44
 9. Thomas Genon: 77,41
 10. Reed Boggs: 76,73
 11. DJ Brandt: 73,51
 12. Alex Volokhov: 72,00
 13. Kurt Sorge: 69,66
 14. Jaxson Riddle: 68,00
 15. Adolf Silva: 51,33

Nagrade:

 • Nagrada McGazza Spirit: Bienvenido Aguado Alba
 • Najbolji Trik: Bienvenido Aguado Alba za front flip canyon gap
 • Nagrada Publike: Bienvenido Aguado Alba
 • Nagrada za Izdržljivost: Kyle Strait
 • Najbolji Stil: Emil Johansson
 • Nagrada za Izgradnju Staze: Ekipa Reed Boggs, Caleb Holonko i Alan Mandel

Red Bull Rampage 2023 možete ponovno pogledati u cijelosti ovdje:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More