Roglič potvrdio nastup na Giru 2023

Autor: Ilario Biondi | Autorska prava: BettiniPhoto©2019

Primož Roglič će ovog proljeća voziti Giro d’Italia i ciljati će na ružičastu majicu.

Vozač Jumbo-Visme će nakon mnogo nagađanja o njegovim ciljevima za 2023. godinu predvodit nizozemsku momčad na Corsa Rosa.

“Još uvijek imamo otvoren račun. Ovo je savršena godina za to”, rekao je Merijn Zeeman na prezentaciji tima. S obzirom na to da su mnogi vozači tima objavili svoje glavne ciljeve, Slovenac nije bio iznimka, budući da je tim otkrio da će on predvoditi momčad. Jonas Vingegaard i Wout van Aert krenut će prema Tour de Franceu.

Više detalja tek treba doći, no potvrđeno je da će Wilco Kelderman i sunarodnjak Jan Tratnik činiti dio njegove podrške za Giro.

Roglič je vozio Giro 2016. gdje je osvojio svoju prvu pobjedu na World Touru na kronometru, a 2019. je završio na trećem mjestu nakon nekoliko dana u ružičastom. S tri osvojena Grand Toura otad i jačim timom, vratit će se po još. Talijanska utrka odgovara njegovim sposobnostima s oko 70 kilometara pojedinačnog kronometra, dok će u Francuskoj vozači imati nešto više od 20 kilometara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More