Tour of Oman se suočava s otkazivanjem nakon smrti Sultana

Tour of Oman neće se održati u 2020. godini zbog nedavne smrti sultana Qaboosa, objavio je belgijski list Het Nieuwsblad.

Utrka u šest etapa trebala je biti održana od 11. do 16. veljače/februara, no izgleda kako će se Mark Cavendish i Elia Viviani sada suočiti s prazninama u svojim kalendarima.
 


Nakon trodnevnog razdoblja pune žalosti, u Omanu je uspostavljeno još dulje 40-dnevno razdoblje u kojem su zastave na pola jarbola, a Ministarstvo turizma je otkazalo mnoge događaje poput koncerata.

Međutim, sve je izgledalo kao da će se utrka održati prilikom njene službene press konferencije 16. siječnja kada je bilo i predstavljanje ruta, no sada je sve neizvjesno. Organizator utrke je agencija ASO, koja je ujedno i organizator "Tour de France", utorak ujutro nije bila dostupna za komentare.

Sultan Qaboos bio je vladar s najdužim stažem u Arapskom svijetu, nakon što je 1970. preuzeo vlast od oca i nadzirao razdoblje značajnog razvoja u Omanu. Ulaganje u sport bio je ključni dio predstavljanja moderne vizije Omana i Tour of Oman doživljavan je kao uspješna priča, privlačeći mnoštvo vrhunskih vozača.

Qaboosa je naslijedio njegov rođak, Haitham bin Tariq Al Said, bivši čelnik Nogometnog saveza Omana.
 


Tour of Oman prvi put je održan 2010. godine i utrka se establirala kao test utrka pred sezonu za sprintere i specijalce na Klasicima. Ključna etapa na utrci za generalni plasman dolazi na strmim padinama Zelene planine, odnosno "Green Mountain", a vozač tima Astana Alexey Lutsenko pobjedio je na posljednja dva izdanja.

Među imenima koja su potvrđena za 2020. izdanje bili su sprinteri Cavendish i Viviani, zajedno s vozačem tima Cofidis, Jesùs Herrada, koji je prošle godine završio kao treći.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More