Ruta Paris – Roubaix veliko gradilište

Dok su oči svjetske biciklističke javnosti uprte prema sutrašnjem klasiku Milano – San Remo, pripreme za još jedan monument, Paris – Roubaix su u punom jeku budući da se radi obnova sektora kocke.

29 sektora kocke uređuje organizacija Les Amis de Paris – Roubaix (Prijatelji Paris – Roubaix), koja se brine da staza bude u besprijekornom stanju u travnju. Ovog tjedna volonteri su radili na sektoru od Pont-Thibauta do Ennevelina, koji će biti deveti na ovogodišnjem izdanju utrke tijekom koje će peloton preći 215 kilometara.

Sudeći prema fotografijama koje je objavila Les Amis de Paris – Roubaix, čini se da su radovi prilično opsežni. Većina sektora je potpuno iskopana i stavlja se nova podloga, sve s ciljem što bolje odvodnje i smanjenja šansi da staza bude poplavljena u slučaju jake kiše.

Budući da se snijeg otopio, prije nekoliko tjedana volonteri su također kompletirali radove na sektorima Tilloy – Sars et Rosieres te Warlaing – Brillon, koji će se ove godine pojaviti i na Tour de Franceu, u okviru devete etape.

Les Amis de Paris – Roubaix je udruga koja ima tisuće članova diljem svijeta. Oformljenja je tijekom 1980-ih kako bi sačuvala karakter i duh utrke Paris – Roubaix, nakon što su mnogi klasici sa sektora kocke prešli na drugačije šljunčane vrste podloge.

Udruga surađuje s lokalnim vlastima kako bi održavala sektore kocke, koji se često koriste samo poljoprivrednim vozilima tijekom ostatka godine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More