S-Works Epic HT

XC bicikli doživljavaju promjene – staze su grublje, tehnički zahtjevnije i generalno inhertno su različite.

Imajući to na umu, Specialized je izgradio novu životinju koja ć e se nositi sa svim tim izazovima, predstavili su novi S-Works Epic – najlakši, najkrući i najagilniji okvir bicikla koji su ikada napravili. 

"Utvrđivanje najbolje geometrije bio je lakši dio posla, uzeli smo trenutnu XC Race geometriju i dodali neki DNK mix. To se odnosi na dužu gornju cijev, skraćenu cijev glave i položeniji prednji kraj, što je rezultiralo ogromnim povećanjem stabilnosti. I što je jednako važno, promjene nisu utjecale na penjačke sposobnosti", objavili su iz Specializeda.

"Međutim, aspekt težine bio je složeniji. Postavili smo si pitanje: "Kako izvući grame iz nečega što je već tako lagano?" Ali odgovor je bio relativno očit: Imamo najbolje inžinjere brdskog biciklizma i dovoljno je bilo da ih stavimo u jednu prostoriju i pustimo da čarolija izađe iz prostorije".

 

Dakle, što je novo?

Što nije novo bi bilo pravo pitanje i lakše za odgovoriti. Prošle godine predstavljen je potpuno novi Epic Hardtail. Revolucionarna nova platforma koja je za izradu iskoristila najnovije tehnologije oblaganja karbona, Rider-First Engineering™, potpuno nova geometrija su značajke koje čine ovaj najlakšim, najkrućim i najagilnijim hardtail biciklom koji smo ikada napravili. I to je bilo prije nego što su S-Works modeli napravljeni. Kako kažu, za S-Works bicikle uzeli smo sve ovo gore navedeno i načinili ih još boljim.

Jedinstveni okvir

Dovođenje nečeg poput Epic Hardtail bicikla u život zahtjevalo je puno tehnologije i razmišljanja unaprijed kako bi načinili bicikl koji će XC biciklizam i utrke odnijeti na novu razinu. Evo kako je to postignuto:

– Rider-First Engineered™: fino podešavanje oblaganja i voznih karakteristika uzimajući u obzir svaku veličinu zasebno. To znači da bez obzira da li ste S ili XL veličina, vozač od bicikla dobiva iste prednosti i kvalitetu vožnje.

– Nove tehnike oblaganja: Ova tehnologija je omogućila da značajno umanje težinu nove platforme, sa biciklima Expert i Comp modelima koji vagaju 50grama manje od prethodnog S-Works modela. Novi S-Works okvir težak je 850grama, što je jednako punoj Purist bočici vode. Doista, ovo je najlakši okir koji je Specialized ikada napravio.

– Uvjerljivija upravljivost: Sa XC stazama i trailovima koje se neprestano razvijaju, geometrija Epica je nadograđena kako bi mogao pratiti vrijeme. Uz položeniji kut glave i nadograđenom vilicom omogućeno je pouzdano spuštanje, jednako kao što uništavate uspone sa ovim biciklom.

– Bezvremenska prezentacija: Novi Epic HT ima čiste linije sa svim moderni funkcionalnostima na koje smo navikli.
– Unutarnje kabeliranje: sa laganim, efikasnim i nezahtjevnim održavanjem.
– 148mm stražnji kraj: Lagani, kruti kotači i efikasni lančanici sa maodernim 11-12 brzinskim pogonima.

– Novi Control SL kotači: Lakši, krući i širih oboda Control Sl kotači se isporučuju sa kompletnim biciklom kako bi isporučili laganiji paket uz pouzdaniju upravljivost. Ove kotače možete dobiti samo uz bicikl.

Bez obzira koliko volimo Epic FSR bicikle, neosporno je da će hardtail bicikli uvijek igrati važnu ulogu u svijetu XC utrka. To je razlog zašto je Specialized se odlučio na ovaj korak, zašto je stavio svoj XC model na dijetu, vratio se u inžinjerijski pogon i stvorio najlakši brdski bicikla koji je ikada napravljen, predstavili su S-Works Epic Hardtail.

Sponzorirani članak S-Works Epic HT – Specialized

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More