Specialized Venge ViAS Pro Disc UDi2

Poslijepodnevne sate na Specialized Days eventu iskoristili smo za testnu vožnju novog Specialized Venge ViAS Pro Disc UDi2.

Prvi dojam koji bicikl ostavlja je fantastičan dizajn. Inžinjeri iz Specialized radionice obavili su nevjerojatan posao s izmjenom volana i cijevi sjedala. Dobro obavljen posao potvrdile su i brojke iz aero tunela gdje je znatno popravljena aerodinamika bicikla.

U samoj vožnji S Works Aerofly volan iskazao se sjajnom kontrolom i ergonomijom. Odlično upija vibracije te ulijeva vozaču osjećaj sigurnosti. Agresivna geometrija okvira konstantno iz vozača izvlači maksimum, a položaj samog tijela je gotovo pa idealan s minimalnim otporom zraka. Na vjetrovitoj cesti aerodinamika se pokazala kao najveći plus novog Vengea. Jedina zamjerka savršenoj aerodinamici pokazali su se kotači Rapid CL s tabualrima koji su pri udariam bočnog vjetra otežavali kontrolu i upravljanje nad biciklom.

 

Po pitanju pogonske grupe Venge ViAS Pro Disc opremljen je elektronskom Shimano Ultegra Di2. Prijenos 52/36t u kombinaciji s jedanaestobrzinskom 11-28t Ultegra kasetom iskazao se na ravničarskim dionicama širokim rasponom brzina, a nije podbacio ni na usponima ostavljajući dovoljno prostora za kvalitetnu vožnju u manjim brzinama. Rad samih elektronskih mjenjača je izrazito precizan i dosta olakšan u odnosu na prijašnji sustav sa sajlama i bužirima.

 

Prilikom vožnje na većim brzinama osim aerodinamike naravno, veliku važnost imaju kočnice. Osobno, u prošlosti sam prezao od cestovnih bicikla isključivo zbog kočionog sistema. Međutim novi Venge je opremljen hidrauličnim Shimano BR-RS805 disk kočnicama s Ice-tech tehnologijom brzog hlađenja. U samoj vožnji disk kočnice pokazale su se neprikosnovenim, vrlo precizan hod čini vozača sigurnijim i daje dodatno samopouzdanje prilikom vožnje nizbrdo. Definitivno vidimo disk kočnice kao budućnost cestovnog biciklizma.

 

Sve u svemu kada sumiramo dojmove Specialized Venge ViAS Pro Disc UDi2 je vrhunski bicikl koji će iz Vas izvući sve ono najbolje. Cijena jeste paprena no, performanse koje pruža vrijede svakog uloženog novčića.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More