Sagan kažnjen novčano nakon ozljeđivanja policajca

Sud u Monaku kaznio je Petera Sagana s 5.000 eura zbog ozljeđivanja policajca u svađi u travnju nakon što je automobil u kojem je putovao zaustavljen zbog kršenja policijskog sata zbog COVID-19, javljaju mediji.

Sagan je kažnjen s dodatnih 100 eura zbog kršenja policijskog sata, a također mora platiti 1.500 eura kao odštetu policajcu.

Francuski list Nice-Matin objavio je da je trostruki bivši svjetski prvak bio u automobilu kojim je upravljao njegov brat Juraj u Monacu kada ih je policija zaustavila oko 00:30 sati 25. travnja.

Prema izvješću, Sagan je u vrijeme incidenta bio pijan jer se "vraćao iz noći u kojoj je popio puno alkohola", te da se "opirao kao ludak" kada ga je policija pokušala izvaditi iz vozila. Sagan je navodno udarao nogom i šakom policajce i na kraju ozlijedio jednog u desnu ruku, rečeno je na sudu.

Saganovi odvjetnici, koji su pokušali poništiti slučaj, rekli su da je postao ljut kad ga je policija pokušala odvesti u bolnicu. Slovak u trenutku incidenta nije bio cijepljen i bojao se da će biti prisiljen na cijepljenje, tvrdili su njegovi odvjetnici.

Naš klijent je nekoliko sati bio bez odvjetnika. O činjenicama je obaviješten dva i pol sata nakon uhićenja. Ostavljajući po strani njegov agresivan i arogantan stav, bio je na putu kući i naljutio se kada je trebalo da ga odvedu u bolnicu u Monaku”, stoji u izvješću.

Zakoni u Monaku kažu da je cijepljenje dobrovoljno, a pojedinac mora dati pristanak prije nego što se može cijepiti.

Trenutni liječnički savjeti u Monaku preporučuju da osobe koje su oboljele od COVID-19 ne primaju cjepivo najmanje tri mjeseca nakon pozitivnog testiranja. Sagan se zarazio COVID-19 početkom veljače i bio je unutar tog okvira, iako nije jasno je li to bio razlog njegovog prigovora.

Prema izvješću u Nice-Matinu, Sagan je rekao policajcima kada je bio u pritvoru da se "ne sjeća" incidenta i ispričao se zbog toga. Njegova reakcija na zaustavljanje bila je “iz straha” od cijepljenja i “pretjerane konzumacije alkohola na koju nije navikao”. Saganovo ponašanje ocijenjeno je "iznimnim", a predsjedavajući sudac je odlučio da mu ne izrekne strožu kaznu.

Umjesto da kazna bude proporcionalna njegovoj plaći, koja je jedna od najvećih u profesionalnom biciklizmu, uz odštetu mu je izrečena i izravna kazna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More