Lejla Njemčević zauzela prvo mjesto na svjetskoj UCI maraton ranking listi

Nakon posljednjeg upisa bodova najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević zauzela je prvo mjesto na svjetskoj UCI maraton ranking listi. Lejla se nalazi na prvom mjestu sa 1178, na drugom mjestu je Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1168 i na trećem mjestu italijanka Peretti Claudia sa 1128 bodova.

Lejla je drugi put u svojoj karijeri zauzela prvo mjesto na UCI ranking listi, nakon što je prošle godine sezonu završila kao najbolje rangirana maratonka na svijetu. Plasman na svjetskoj ranking listi posebno je bitan prije održavanja prvog svjetskog kupa u novoj sezoni s obzirom na to da se startna pozicija na utrci određuje u odnosu UCI ranking takmičara.

Protekle sedmice Lejla je osvojila svoju 18. titulu državne prvakinje a naredno takmičenje za našu takmičarku upravo je svjetski kup u Novom Mestu u Češkoj koji važi za jedan od najbitnijih biciklističkih događaja u sezoni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More