Sam Bennett u stilu započeo karijeru u Deceuninck-QuickStepu

Photo: www.cyclingtips.com

Sam Bennett i Deceuninck-QuickStep nisu dugo čekali da proslave partnerstvo.

Prva pobjeda za irskog prvaka na Tour Down Under, u prvoj etapi koja se vozila u gradu Tanunda. Bennett je slavio ispred Jaspera Philipsena (UAE Team Emirates) i Erika Baska (Bora-Hansgrohe).

Bennettova nova belgijska momčad preuzela je posljednji kilometar na čelu pelotona te su slavili u kaotičnom finišu gdje nijedna druga ekipa nije uspjela odraditi kontrolirani „lead-out“. Deceuninck-QuickStep je čekao dok su ostale ekipe izašle naprijed i trošile se za pozicije, a zatim je u zadnjih 1000 metara Iljo Keisse "izvukao" Bennetta do pobjede.

Bennet je krenuo prvi od sprintera i stekao vrlo brzo prednost nad svojim suparnicima, budući da je nedjeljni pobjednik Schwalbe Classica, Caleb Ewan (Lotto Soudal) startao predaleko u gomili, a Elia Viviani (Cofidis) je došao samo do četvrtog mjesta iza Baske. Andre Greipel iz tima Israel Start-up Nation's bio je peti.

Philipsen je bio jedini vozač koji je mogao ugroziti Bennetta, budući da se mladi Belgijanac borio za povratak i zamalo odnio pobjedu na ciljnoj liniji. Ali Bennett je bio za pola kotača brži na kraju prve utrke World Toura 2020. godine.

"Mislim da je to bio definitivno dobar posao tima. Mislim da je to razlog zašto sam danas pobijedio i lagao bih kad bih rekao da nisam osjetio pritisak po dolasku u Deceuninck-Quick-Step da ostvarim prvu pobjedu", rekao je Bennett.

Momci su odradili apsolutno fantastičan posao i držali su me u dobrom položaju. Svi su danas igrali vrhunsku ulogu i ne mogu im dovoljno zahvaliti."

Poredak nakon prve etape:

1

Sam Bennett (Irl) Deceuninck-QuickStep                                  3:28:54

2

Jasper Philipsen (Bel) UAE Team Emirates

3

Erik Baska (Svk) Bora-Hansgrohe

4

Elia Viviani (Ita) Cofidis Credit Solutions

5

Andre Greipel (Ger) Israel Start-Up Nation

6

Kristofer Halvorsen (Now) EF Pro Cycling

7

Caleb Ewan (Aus) (Lotto Soudal

8

Marc Sarreau (Fra) Cofidis Credit Solutions

9

Sam Welsford (Aus) UniSA

10

Alberto Dainese (Ita) Team Sunweb

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More