Saudi Tour: Ruben Guerreiro pobjednik 4.etape

Ruben Guerreiro, novopridošli biciklist u timu Movistar na 4.etapi utrke “Saudi Tour” nadmašio je Davidea Formola i Santiaga Buitraga u jedinom finalu utrke koja je profilom odgovarala brdskim vozačima, te udvostručio svoju nagradu s etapnom pobjedom i majicom vodećeg u generalnom plasmanu.

Bio je to uistinu težak dan, baš kao i uspon. Nismo bili sigurni kako će noge reagirati nakon tri dana raničarskih etapa”, rekao je. “Ova Saudi Tour uključivao je dosta strpljenja, gdje sam čekao, čekao, čekao, s vjetrom i konstantnom promjenom tempa.

UAE tim je otišao s dvojicom biciklista, a oni su znali kako igrati ovu “poker igru” i posložiti svoje karte’“, rekao je. “Morao sam znati igrati s njima. Na kraju imao sam dovoljno jake noge da ih savladam i zbog toga jako sam sretan.”

Guerrero je jučer pokupio vremenske bonuse koji su ga doveli u pole position za majicu koja je i osvojena na 163 km dugoj etapi koja se vozila u četvrtak od Maraye do Skyviewsa Harrat Uwayrida visoko iznad pustinjskih krajolika AlUla.

Luka Mezgec (Team Jayco AlUla) ima odlične vožnje, na kraju 4.etape bio je deveti i popeo se na deseto mjesto u ukupnom poretku s još jednom etapom do kraja. Dušan Rajović (Bahrain – Victorious) završio je na 80.mjestu, a u generalnom plasmanu zauzima 62.poziciju, dok je Antonio Barać (Team Corratec) na kraju jučerašnjeg dana bio na 90.mjestu sa istom pozicijom u generalnom plasmanu. Pred našim mladim biciklistima je još jedna etapa, te su moguće promjene u generalnom plasmanu.

Nisam mislio da ću preuzeti vodstvo“, rekao je. “Ovdje imamo sjajnu ekipu, a preostala je još samo jedna etapa, tako da ćemo se sigurno boriti za obranu vodstva u generalnom plasmanu.”

Kompletne rezultate sa 4.etape Saudi Tour možete pogledati OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More