Saudi Tour: Soren Wærenskjold osigurao pobjedu za Uno-X tim na 3.etapi

Soren Wærenskjold (Uno-X) ostvario je prvu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri, kada je ovaj mladi Norveški biciklist osvojio treću etapu na “Saudi Tour” utrci snažnim sprintom u finišu izrazito napete utrke koja je završila s ciljem u Abu Rakah.

Posljednja 2 kilometra uključivalo je niz kratkih strmih rampi, što se pokazalo preteškim za najčistije sprintere poput Dylana Groenewegena (Jayco-AlUla), koji je bio prisiljen odreći se majice vodećeg u ukupnom poretku nakon razočaravajućeg plasmana tog dana na 52. poziciji.

Highlights – Stage 3 – #SaudiTour 2023

Nakon dva četvrta mjesta u početnim etapama petodnevne utrke, Soren Wærenskjold je uspio izvojevati pobjedu izbacivši profesionalce WorldToura i došavši do svoje prve profesionalne pobjede. Svjetski prvak U23 kategorije u vožnji na kronometar otvorio je tempo na kraju oštrih posljednjih 3 km i potisnuo jučerašnjeg pobjednika Jonathana Milana (Bahrain Victorious) na drugo mjesto u grupnnom sprintu do cilja.

Wærenskjoldova pobjeda je poticaj za Uno-X tim, koji je zaslužio svoju pobjedu za početak svog prvog Tour de France nastupa u srpnju/julu.

Dušan Rajović (Bahrain – Victorious) završio je nna 78. mjestu, dok se Antonio Barać (Team Corratec) plasirao na 99. mjestu.

Vrhunci utrke

Unatoč prisutnosti prevladavajućeg bočnog vjetra, etapa od 159 kilometara koja je započela u Al Manshiyahu vidjela je da je gotovo cijeli peloton ostao netaknut do posljednjih nekoliko kilometara uzbrdice.

Nakon početne lažne ravnine, nakonn što je ostalo dva kilometra do cilja, Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) je pokrenuo spekulativni napad, koji je brzo obilježen protunapadom Zdeneka Stybara (Jayco-AlUla), koji je nakratko otišao solo prije nego što ga je zauzdao prošlogodišnji pobjednik Santiago Buitrago (Bahrain Victorious).

Odatle je dvojac ostao zajedno do posljednjeg kilometra prije nego što ih je uhvatila grupa od 30-ak progonitelja.

Uno-X tim je formirao vodstvo od dva biciklista koji su radili za Wærenskjolda, ali Milan je pokušao ponoviti svoj raniji trik s još jednim ambicioznim sprintom na velike udaljenosti.

Wærenskjold je pogodio trenutak i krenuo s povlačenjem Milana nazad, izjednačivši se s 50 metara da bi došao do lažne ravnice prije nego što se dao u sprint i proslavio trenutak proboja.

Znao sam da nisam mogao pratiti kada su momci krenuli jako teško na dnu uspona. Pa sam se malo držao u zavjetrini u pelotonu da se sačuvam za sprint,” rekao je Wærenskjold.

Uradili smo ovo savršeno. Danas smo išli desnom stranom [ceste]. Napokon smo dobili vjetar s lijeve strane tako da smo imali manje vjetra u odnosu na jučer kada smo jako loše prošli na kraju. Naučili smo puno iz toga i danas smo utrku odradili savršeno.”

Milan nakonn 3.etape preuzima generalni plasman, a danas nas očekuje brdska etapa koja će još više uzdrmati generalnni plasman.

Kompletne rezultate sa 3.etape Saudi Tour možete pogledati OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More