Scotson dvije godine u Groupama FDJ

© CyclingTips
CyclingTips

Groupama FDJ potvrdila je transfer Milesa Scotsona iz BMC Racinga. Australac je potpisao dvogodišnji ugovor te se tako uz Stefana Künga i Kiliana Frankinya priključio listi pojačanja francuske momčadi.

FDJ bio je relativno tih od otvaranja prijelaznog roka, a umjesto zvučnih transfera odlučili su se da produže ugovore većini vozača što su već bili u momčadi. Tako su ugovor produžili s 14 vozača, dok je Arthur Vichot prešao u Vital Concept, a Jeremy Roy se odlučio povući u mirovinu. Kostur momčadi ostao je isti, a glavne zvijezde tima Arnaud Demare i Thibaut Pinot također su potpisali nove ugovore.

Nakon Künga i Frankinya, Scotson je tek treće novo ime u francuskom sastavu za 2019.

24-godišnji Scotson je odličan kronometraš koji je svoju profesionalnu biciklističku karijeru započeo na pisti. BMC Racingu priključio se 2017. nakon dobrih vožnji u dresu Wanty-Groupe Gobert i brončane medalje na Svjetskom U23 prvenstvu u Dohi, u disciplini kronometar.

Na samom otvaranju 2017. pobjedio je utrku državnog prvenstva Australije, a krajem sezone bio je član BMC-ove ekipe koja je osvojila srebrenu medalju na timskom kronometru na Svjetskom prvenstvu.

U austrijskom Innsbrucku Scotson je doveden kao zamjena za ekipni kronometar, međutim nije nastupio. Njegova posljednja utrka u dosadašnjem dijelu sezone bila je Binche-Chimay-Binche.

Scotson je jedan od 17 vozača koji napuštaju BMC na kraju sezone, nakon što je novi glavni sponzor momčadi postala poljska kompanija CCC. Pored njega, Richie Porte prelazi u redove Trek-Segafreda, Rohan Dennis, novi svjetski prvak u vožnji na kronometar, pojačat će redove Bahrain Meride, dok će iskusni Simon Gerrans na kraju sezone službeno objaviti umirovljenje.

Milesov mlađi brat Callum Scotson profesionalnu biciklističku karijeru započet će naredne sezone u dresu Mitchelton-Scotta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More