Serbia Epic Vrnjačka banja ugostio više od 150 biciklista

Više od 150 ljubitelja brdskog biciklizma, e-bike-a i Gravela natjecalo se u nedelju, 22. listopada uz adrenalinsku avanturu u prelijepoj prirodi i ambijentu Vrnjačke banje. Nakon brojnih trka za olimpijske bodove, Serbia Epic je, pored maratona na Zlatiboru, organizirao nezaboravan maraton u Vrnjačkoj banji. Lijepo vrijeme i sjajna atmosfera pratili su sudionike, te je zbog odličnih komentara, odluka organizatora bila laka – Serbia Epic će se vratiti u Vrnjačku banju.

Serbia Epic Vrnjačka Banja

Tijekom ovog XCM Maratona zabava i takmičenje odvijali su se na dvije staze – FUN, dužine 32 km, koja ima 900m visinske razlike i SPORT, dužine 52km, koja ima 1800 visinske razlike. Prvi Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton startao je i završavao se na Promenadi u centru Vrnjačke banje, a staze su se protezale najljepšim dijelovima Goča.

 Ovaj nesvakidašnji maraton bio je otvoren za sve vozače MTB, E-BIKE ili GRAVEL. U ženskoj kategoriji FUN 32 pobjedu je odnijela Jana Jolović, u kategoriji FUN 32 Gravel, Jelena Boršić, dok je prvo mijesto u Sport 52 MTB osvojila Dunja Ivanovna. Prvoplasirani takmičar u kategoriji FUN E-MTB bio je Srećko Drašković, pobjednik utrke FUN GRAVEL bio je Aleksandar Marić, prvoplasirani u kategoriji FUN MTB bio je Vladimir Antonijević, dok su među profesionalcima pobjedu odnijeli Dušan Rajović u kategoriji SPORT E MTB, Dejan Dolašević u SPORT GRAVEL i Andrija Naunović u SPORT MTB.

Serbia Epic Vrnjačka Banja

Svaki sudionik dobio je finišersku medalju na cilju, kao i brojne praktične nagrade.

Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton podržali su Opština Vrnjačka banja, uz veliku zahvalnost predsjedniku opštine Bobanu Đuroviću, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Akov, Nutrigrade, Salcano, Esensa, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter. Posebnu zahvalnost, Serbia Epic ukazuje volonterima iz Kancelarije za mlade Užice koji prepoznali važnost ove manifestacije, pomogli u organizaciji i učinili ovaj događaj posebnim.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More