Serbia Epic Zlatibor maraton otvorio novo poglavlje trka

Fotografije: Zlatan Prečanica

Prvi “Serbia Epic Zlatibor Maraton” okupio je više od 100 ljubitelja brdskog biciklizma, e-bike-a i Gravela u nedelju, 8. listopada uz adrenalinsku avanturu u novom, predivnom okruženju. Nakon brojnih utrka za Olimpijske bodove, “Serbia Epic” organizirao je novi tip utrke i to na jednoj od najljepših srpskih planina. Lijepo vrijeme, dobro raspoloženje i adrenalinske staze otvorili su novo poglavlje utrka – maraton.

Tijekom XCM Maratona zabava i takmičenje odvijali su se u dužinama 15 i 32 kilometara, uz dve staze FUN, dužine 15km, koja ima 380m visinske razlike i SPORT, dužine 32km, koja ima 900m visinske razlike. Ovaj nesvakidašnji maraton bio je otvoren za sve vozače MTB, E-BIKE ili GRAVEL. Prvoplasirana takmičarka u kategoriji FUN E-MTB bila je Katarina Čubrak, pobjednik utrke FUN GRAVEL bio je Nenad Milojević, prvoplasirani u kategoriji FUN MTB bio je Branko Marković, dok su među profesionalcima pobjedu odnijeli Dunja Ivanova u kategoriji SPORT MTB, Relja Popović u kategoriji SPORT E-MTB, Marko Ćurčić u SPORT GRAVEL i Marko Ćirjaković u SPORT MTB.

Medalje su dodelili Aleksandra Đokic ispred kompanije Auto Čačak, Milica Kastratović iz organizacije Serbia Epik, Slobodan Boškan, olimpijski šampion, Milan Belić ispred kompanije Sim Novi Sad i Katarina Čubrak ispred Turističke organizacije Zlatibor.

Svaki sudionik dobio je finišersku medalju na cilju, a nagradni fond sastojao se od alata koji je poklon kompanije SIM Novi Sad, vikend na Zlatiboru, vožnja gondolom, Oakley naočare iz Yason optike, besplatna startnina za “Serbia Epic” Vrnjačka banja koji će biti održan 22.10.2023. i mnogih drugih.

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Serbia Epic Zlatibor Maraton podržali su Opština Čajetina, TO Zlatibor, Auto Čačak, SIM Novi Sad, Capriolo, Esensa i Yason.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More