Sindikat poziva na skup o sigurnosti nemotoriziranog prometa

Kako se promet planira u Švicarskoj? Zaostaje li Hrvatska za zapadnom Europom u planiranju održivog prometa? Znači li više biciklista i pješaka na ulicama i više nesreća?

Udruge ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti organiziraju stručni skup pod nazivom "Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti"! Riječ će imati i planeri i donosioci odluka i sami korisnici prometne infrastrukture.

Skupom se obilježava početak zajedničkog projekta skraćenog naziva „Sigurno na vlastiti pogon“, financiranog iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, koji se provodi u suradnji s udrugom Pro Velo Switzerland.
 


Na skupu će, osim organizatora i švicarske udruge, sudjelovati predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, MUP-a, Nacionalne koordinacije za razvoj cikloturizma, HAK-a, Državnog zavoda za statistiku, Sektora za promet Grada Zagreba, Grada Rijeke i drugih, a pozdravnu riječ imat će državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac.

Prvi dio skupa posvećen je prikazu švicarskog pristupa poticanju aktivne mobilnosti, predstavljanju geoprostorne analize pješačkih i biciklističkih prometnih nesreća na primjerima iz Hrvatske te osvrtu na domaće propise koji utječu na sigurnost nemotoriziranog prometa u Hrvatskoj. U drugom dijelu skupa održat će se panel rasprava o održivom planiranju prometa u gradovima u kontekstu povećanja sigurnosti u prometu, uz uključivanje publike.
Skup će se održati u petak 31. svibnja 2019. s početkom u 10.30 sati u prostoru HKD "Napredak” u Zagrebu (Bogovićeva 1), a pozivaju se prometni stručnjaci, prostorni planeri, predstavnici gradova i udruga, studenti te svi zainteresirani za prisustvovanje. Rok za prijavu je 27. svibnja 2019. putem on-line prijavnice: http://tiny.cc/pqp25y

Detaljan program i popis sudionika potražite ovdje: https://bit.ly/2VJrlLS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More