Škodin koncept e-bicikla dolazi s ABS-om, tempomatom i grijanim sjedištem

Bicikl koji će se predstaviti na sajmu automobila u Ženevi pokazati će viziju branda urbane mikromobilnosti.

Škoda je inovativnim pristupom pokrenula svoj Klement e-bike koncept pomoću tehnologije koju biste inače mogli pronaći na automobilima. To uključuje tempomat, ABS kočenje i grijano sjedalo.

 

Klement uključuje induktivno punjenje svojih 1250Wh baterije. Motor stražnje glavčine od 4 kW osmišljen je tako da e-bicikl vozi do 45 km / h, a e-bicikl koristi regenerativno kočenje kako bi nadopunio bateriju kada trebate usporiti ili zadržati brzinu nizbrdo.

 

To znači da se e-biciklom može upravljati pomoću jednog akceleratora. Ciljna težina Škode za Klement je 25 kg.

 

Tu je i povezivanje pametnim telefonom, nešto što mnogi e-bicikli već nude. Na taj način možete provjeriti razinu napunjenosti baterije i omogućiti druge funkcije kao što su hitno pozivanje i daljinska dijagnostika.

 

Iz Škode kažu da je Klement osmišljen kako bi gledao naprijed u budućnost mikromobilnosti. Također se osvrće na prošlost tvrtke: Škoda je osnovana prije 125 godina od Laurina i Klementa i počela je život  izradom bicikla.

 

Prema Guidu Haaku, voditelju za upravljanje proizvodima u Škodi, “mikromobilnost postaje sve važnija u gradovima. Predstavivši Klement na sajmu automobila u Ženevi, predstavljamo našu viziju budućnosti mikromobilnosti: održivog, inovativnog, električnog i čistog, modernog dizajna. "

 

Iz Škode navode da agilna vozila poput Klementa olakšavaju svakodnevno putovanje u gusto naseljenim gradskim područjima, na primjer, i stoga postaju sve važniji. Ovaj koncept s dva kotača dizajniran je za mlade ljude koji traže održivu alternativu automobilu i koji očekuju da bude jednostavan za korištenje, zabavan, kao i brži i praktičniji od uobičajenog bicikla.

 

Ali ono što ne dobivate s Klementom su pedale: postoje samo klinovi na koje se mogu oslanjati noge. Oslonci za noge se guraju prema naprijed kako bi ubrzali i gurnuli unatrag kako bi usporili.

Još nije poznato da li će Klemet zaživiti u serijskoj proizvodnji, ni koliko će iznositi cijena za ovu igračkicu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More