Skyline GranFondo Beograd 2017

Prva Granfondo biciklistička trka u Beogradu održala se jučer sa startom u 12.30 na Terazijama i okupila je skoro 500 takmičara

iz 17 zemalja sveta, a vozilo se na dve trase, u dužinama od 75 i 126 kilometara.

Dvema velikim trkama prethodila je i trka zadovoljstva (Fun Fondo) od četiri kilometara, a učešće na pomenutim dužim turama imali su svi domaći i strani biciklisti, amateri, triatlonci, parabiciklisti i rekreativci.


                              Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija   

Samu trku otvorio je čuveni biciklista Živorad Mićić, devedesetpetogodišnja legenda ovog sporta, koji u svojim nogama ima preko 300.000 kilometara, a koji je takmičarima poželeo sreću u takmičenju i zamahom ruke dao znak za start.

          
                               Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija 

Manifestaciji su pristustvovali i srpski četvorostruki olimpijac Ivan Stević, kao i hrvatski reprezentativac Robert Kišerlovski. Među brojnim učesnicima našao se i Veljko Stojnić(18) iz Sombora, kao trkač na 126 kilometara.

Biciklizmom se profesionalno bavim već pet i po godina, na Granfondu nisam ranije učestvovao, ali sam pre nedelju dana došao sa svetskog prvenstva u Norveškoj, gde se vozilo 135 kilometara. Imao sam peh sa gumom i bilo je padova, pa sam došao do 60. mesta, ali mislim da, u slučaju da toga nije bilo, moglo se doći i među prvih 20 takmičara” – komentarisao je Veljko.


                                Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija 

Pre početka takmičenja Stojnić nije želeo da predviđa precizno vreme koje će mu biti potrebno da završi beogradsku trku, rekavši da se u prestonici obreo "više kao promoter".

"Neću sigurno ići sa prvima, voziću lagano u nekoj grupi, tako da ne bi trebalo da mi bude potrebno više od tri i po sata. Budući da se ide do Kosmaja i nazad, najteži teren upravo će biti na Kosmaju, zbog uspona" – naveo je.

S obzirom na to da je još uvek u juniorskoj klasi biciklista, treninzi mu traju od dva do četiri sata, pet puta nedeljno.

Inače, Granfondo je proteklih 50 godina stekao neverovatnu popularnost u Evropi i proširio se širom sveta. Originalno ova manifestacija potiče iz Italije, koja je u ranim sedamdesetim godinama započela sportsku biciklističku tradiciju.

REZULTATI

U kategoriji GranFondo Žene prva je u cilj ušla Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) sa vremenom 3:42:25, zatim je slijede Vida Medić na drugom i Maja Savić (BK Dubl) na trećem mestu.

U kategoriji GranFondo Muškarci prvi u cilj ušao je Stefan Stefanović (BK Borac) sa vremenom 3:23:20, zatim slijede Tomaž Čefuta (EPPINGER TEAM) na drugom i Gregor Sikošek (JB TEAM Novo Mesto) na trećem mestu.

U kategoriji MedioFondo Žene prva u cilj ušla je Eva Hatala sa vremenom 2:17:40, zatim slijede Ivana Vilim (S Team) na drugom i Nevena Todorović na trećem mestu.

U kategoriji MedioFondo Muškarci prvi u cilj ušao je Davide Beccaro sa vremenom 1:58:07, zatim slijede Jure Bitenc na drugom i Vladimir Kerekez na trećem mestu.

Kompletne razultate sa trke GranFondo Belgrade možete pogledati OVDE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More