Metalac u Kini na zlatnoj sredini

Biciklisti Metalca i ove godine nastupili su na trci “Oko Poyang Jezera” koja je trajala dvije nedelje, od 12. – 24.9.2017 godine i održala

se u jugoistočnom delu Kine i provinciji Fuzhoi. Trka je startala u Ji'ji'ng Wuning četvrti u utorak, 12.9. 2017 godine, a pred dečkima je bio izazov od teških 11 etapa sa jednim danom odmora.

Danas nakon 11 etapa i završetka trke "Oko Poyang Jezera" biciklisti Metalca su završili u sredini karavana kao 11 ekipa od ukupno 22 ekipe koje su uzele učešće, a najbolje plasirani vozač ekipe je Matej Drinovec na 20. mestu, u konkurenciji 150 biciklista sa 6 kontineta i 25 zemalja.
Pojedinačno po etapama najbolje plasirani Dušan Kalaba je dva puta zauzimao četvrto mjesto, a u prvih 10 su ulazili po etapama takođe Ramšak, Barać i Weaver.

Ekipa je učestvovala u sastavu: Kalaba Dušan, Vuličević Vladimir, Antonio Barać, Ramšak Borut, Drinovec Matej, Rolly Weaver. Vođa puta i sportski direktor bio je Đorđe Jovanović.

Posle 12 dana i 2000 km prevezinih na drumovima Kine i isto toliko kilometara transfera, ekipa se vraća i kreće na pripreme za još na kojoj će nastupiti do kraja 2017 godine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More