Slovenija predstavila novi MTB i BMX tim

Biciklistički tim Rajd i proizvođač disk kočnica su se udružili i okupili tim od pet mladih i veoma brzih vozača, svi iz Slovenije. Glavni cilj tima u ovoj sezoni su nacionalna i međunarodna atjecanja sa ciljem da se probiju na postolje u kategorijama mlađih skupina.

Biciklistički tim Rajd je među najvećim klubovima u Sloveniji. Upravljaju sa školom biciklizma i tri biciklistička parka u Ljubljani, a nije nepoznato da klub stoji iza profesionalnog MTB tima Unior Tools Team i Nacionalnog tima Rajd Funsports. Sinter Brakes Team je novi tim koji će dati novi nivo podrške mladim vozačima – a okupljati će četeri DH vozača i jednog BMX vozača u 2017 sezoni. To su najbrži mladi talenti biciklističkog kluba Rajd i također neki od najbržih mladih Slovenaca u svojoj dobnoj skupini. Tim će se natjecati na svim Unior DH kupovima, iXS Europskom kupu, iXS Rookies Kupu u Serfausu, BMX Alpe-Adria Kupu i još nekim događajima. Sezonu otvaraju sa Svjetskim kupom u Lošinju.

Downhill tim: Rudi Pintar, Marko Niemiz, Vidian Šalehar Rihtar i Žan Pirš
BMX vozač: Matic Berg                                              

                                          

Menadžer tima Miha Jakopič je izjavio: "Velika je privilegija voditi skupinu ovih mladih i obećavajućih vozača. Svi su mi pokazali veliki potencijal i zato su pozvani da se natječu za novu momčad koja će im omogućiti da se natječu na vrlo visokoj razini. Tri DH vozača su dogurali do U17 kategorije i teško je predvidjeti koliko će biti jaki, ali svakako ih želimo vidjeti na podijima Uniro DH kupa i među prvih 10 na iXS Europskom kupu. Rudi Pintar je stariji od ostatka grupe, ali je još uvijek u Juniorskoj kategoriji, a očekujemo da će dominirati na Nacionalnim kupovima i utrkivati se sa najbržim vozačima u iXS EDC-u”.

"Matic Berginc će braniti naše boje na BMX sceni – on će se usredotočiti na Alpe-Adria kup i nacionalne događaje. Utrkivati će se u najjačim skupinama na serijama, ali jo uvijek ga želimo vidjeti u finalu. Osam vozača će se boriti prsa u prsa i sve je moguće", dodao je Miha.

Sinter Ljubljana je vodeći proizvođač kočionih pločica za automobilsku i industrijsku upotrebu, a već nekoliko godina prisutni su i na tržištu brdskog biciklizma. Jan Tomažič je voditelj marketinga u Sinteru i imao je za izjaviti: "Biciklizam u Sloveniji je na vrlo visokoj razini i sretni smo što možemo biti dio programa koji će omogućiti daljnji razvoj ovih mladih vozača. Radimo s vrlo profesionalnim timom koji će nam pomoći u bržem razvoju i optimizaciji naših kočionih pločica zabrdske bicikle. Pobrinuti ćemo se da vozači dobiju odgovarajuću podršku i da tim može rasti i razvijati se tijekom godina".

Sinter Brakes Team također podržavaju Grad Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Unior Bike Tools, Alpinestars i biciklitički centar Funsports.

Prva utrka za novu momčad održati će se 22. i 23. travnja u Hrvatskoj – točnije, dečki će nastupiti na utrci Downhill Lošinj C1, a utrka ujedno i otvara krug Unior Downhill kupa. Bitno je napomenuti da je utrka DH Lošinj osvojila ponudu da bude uvodna utrka Svjetskog Kupa za 2017 godinu.

Album fotografija tima možete pogledati na našoj Facebook stranici OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More