Tužna strana Paris-Roubaixa

Sjajna pobjeda Peter Sagana (BORA- hansgrohe) ipak pada u drugi plan zbog tragedije koja je obilježila jučerašnji klasik Paris-Roubaix.

Svaka utrka donosi uzbuđenja, ali ovaj francuski klasik zasigurno donosi, ali i traži nešto više od  vozača. Na stazama poput ove jučerašnje padovi su gotovo zagarantirani tako da se svaki vozač bori sa njom kako bi prije svega u cilj došao sigurno, bez obzira na rezultat.

Nažalost jučerašnja je utrka oduzela jedan mladi život.

23-trogodišnji belgijski biciklist Michael Goolaerts (Vérandas Willems-Crelan) je vozio utrku života. Sve je izgledalo odlično, ali onda se dogodio pad tog istog mladog vozača. Goolaerts je zadobio teške, po život opasne ozljede prilikom pada. Unatoč brzoj reakciji liječničke službe te pokušaju davanja umjetnog disanja ipak je bila potrebna intervencija helikoptera.

Goolaerts je prevezen u bolnicu u Lille, a prema riječima direktora utrke njegovo stanje je bilo zabrinjavajuće.

Mediji su ubrzo počeli nagađati razlog tako zabrinjavajuće situacije, a kao jedan od razloga je bio i srčani udar. Iako ekipa Vérandas Willems-Crelan nije htjela iznositi nikakve informacije o stanju ozljeđenog člana, na posljetku je direktor ekipe Nick Nuyens potvrdio tu činjenicu o srčanom udaru.

Istog dana u večernjim satima je objavljeno kako je mladi belgijanac preminuo u bolnici od posljedica povezanih sa srcem i samim padom na utrci.

Zadobivene ozljede su bile kritične za njega.

Daljnji postupci će odrediti kako i u kojem trenutku je došlo da samog srčanog udara. Je li zahtjevna staza utjecala na rad srca ili bi se to dogodilo i na nekom drugom mjestu. Sve su to nagađanja dok obdukcija ne kaže svoje.

Ovog puta nije stigao do cilja, prerano je završio svoju utrku, utrku sa životom. Još jedan mladi život je napustio ovaj veličanstveni sport.

Cijela ekipa BikeMagazina je uz Michaelovu obitelj, prijatelje i njegovu ekipu.

R.I.P Michael

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More