Teške optužbe bivšeg pro vozača na račun Jumbo-Visme i Seppa Kussa

Jumbo-Visma trenutno dominira Vuelta a España, međutim Jérôme Pineau misli da nizozemski tim koristi mehanički doping.

Sepp Kuss, Primož Roglič i Jonas Vingegaard trenutno imaju 1-2-3 u GC-u i vrlo su blizu da zaključe sezonu bez presedana, osvajanjem sva tri Grand Toura.

Pineau, međutim, ima potpuno drugačiji pogled na dominaciju Jumbo-Visme.

Tijekom posljednje epizode RMC Sport podcasta Les grandes gueules du sport, Pineau je predstavio javnosti svoje sumnje. Pineau se utrkivao kao vozač za Bouygues Telecom i Quickstep, između ostalih, a nakon svoje biciklističke karijere bio je timski menadžer B&B Hotels-KTM. U karijeri je imao nekoliko pobjeda, uključujući Paris–Bourges, Clásica de Almería, Tour de l’Ain i etapu na Giro d’Italia.

Pineau je imao je neka kontraverzna mišljenja o napadu Amerikanca Seppa Kussa na Tourmaletu.

Međunarodna tijela uništavaju biciklizam. Dopuštaju da se previše stvari dogodi, ne kontroliraju više ništa i rade ono što velike momčadi žele. To je velika opasnost. Onda možete početi misliti što želite. Vidimo slike… Ne govorim o dopingu, nego o nečemu što nam je još gore. Mehanički doping? Da, mehanički. Ako gledate napad Seppa Kussa na Col du Tourmalet, protiv vozača kao što su Juan Ayuso, Cian Uijtdebroeks – koji je veliki talent i Marc Soler. Nisu tako spori na biciklima, zar ne? Kuss vozi deset kilometara na sat brže sa svojim napadom, zatim mora usporiti zbog gledatelja i onda vozi deset kilometara na sat brže.”

“Kako to objašnjavaš? Biciklizam je moj sport, od njega sam živio i živim. To je moja strast, ali još uvijek se bojim. To me jako brine”, rekao je. “Vidim da se određene stvari događaju… Kuss napreduje deset sekundi bez pedaliranja. Samo ne znam kako je to moguće.”

Pineau naravno nema dokaza za svoju optužbu. Baš kao i svi koji gledaju utrku, sve što možemo vidjeti je ono što je na ekranu. Međutim, kaže da je to dio problema.

Za Lancea Armstronga nikada nije bilo dokaza, ali mi vozači u pelotonu smo znali za njegovu prijevaru”, kaže on. “Sada se događa potpuno ista stvar.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More