Srebro na “Grand Prix Lovćen”

Najbolji crnogorski biciklista – Demir Mulić, još jednom na podijumu medjunarodne trke, ovoga puta na drumu. Crnogorski vice šampion – Dragan Jašović, odličan četvrti.

Crnogorska prijestojnica Cetinje, u subotu 16.09.2017. bila je domaćim medjunarodne trke "Grand Prix Lovćen 2017". Biciklistički klub "Njegoš" zadao je domaći zadatak u organizaciji kakva se do sada ne pamti na teritoriji Crne Gore,

Disciplina brdskog hronometra od glavnog bulevara na Cetinju pa sve do vrha Lovćena, u dužini od 20km, bila je uporište svim današnjim takmičarima. Na startu u 12:00 sati pojavilo se oko 50 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i domaćina Crne Gore.

Kao pokrovitelj današnje manifestacije, novoformirani biciklistički savez Crne Gore bio je na visini zadatka davajući vrhunsku podršku svim takmičarima. Trku je otvorio predsjednik biciklističkog saveza Crne Gore – Dejan Popović, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika crnogorske prijestojnice.

Takmičari su startovali u vremenskom rastojanju od jednog minuta. Duž cijele staze trku su pomagali volonteri i svim takmičarima ulili dodatnu sigurnost tokom vožnje, kontrolišući odvijanje saobraćaja.

Na cilj sa najboljim vremenom je došao takmičar iz tima "Metalac Quick CCN" – Srećno Djolić.

Kao drugoplasirani sa malim vremenskim zaostatkom završio je najbolji crnogorski biciklista – Demir Mulić (tim "MFR-Tempo"). Bronzom se okitio takodje takmičar iz tima "Metalac Quick CCN" – Ivan Jovanović. Na samo 20 sekundi zaostatka za trećeplasiranim završio je drumski vicešampion Crne Gore – Dragan Jašović.

Naše takmičare sjutra očekuje još jedan zadatak – učešće na medjunarodnoj drumskoj trci "Trofej Kuča 2017". Trka za sada obećava pravi spektakl, pa će tako ovaj vikend biti dugo pamćen i predstavljaće početak nove ere crnogorskog biciklizma i novo-oformljenog biciklističkog saveza Crne Gore.

Današnjim rezultatom, crnogorski reprezentativci Demir Mulić i Dragan Jašović, još jednom su dokazali svoj kvalitet i potvrdili da naš tim sa pravom i svim rezultatima zaslužuje titulu najboljeg biciklističkog kluba u sezoni 2017.

Rezultati govore mnogo više od riječi, pa tako i činjenica da članovi našeg tima u ovoj sezoni osvajaju medalje na svim takmičenjima u zemlji i regionu.

U Podgorici, MFR – Tempo cycling team

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More