Specialized Recon – Novi dizajn brdskih cipela za 2020 godinu

"Posebno dizajnirane za blato" smatra se obilježjem nove obitelji Recon. Recon 1.0, 2.0 i 3.0 razlikuju se po specifikacijama, ali svi modeli imaju sličan stil cipele. Nisu previše okrenute prema utrkama, niti previše prema rekreativnom dijelu biciklizma…zlatna sredina kako bi rekli.

Cipele donose spoj visokih performansi – s Recon 3.0 kao najbližim s obilježjima super lagane i super krute S-Works cipele. Recon 3 dobiva dva BOA kotačića i karbonski potplat "nadahnut Pave sjedišnoj cijevi", što znači da je krut, ali ipak savitljiv. Drugi model, Recon 2.0 dobiva jedan BOA kotačić s čičak trakom na prednjem dijelu stopala, dok ulazni nivo Recon 1.0 dobiva tri čičak (Velcro) trake.
 


Potplat na novim Recon cipelama imaju značajke SPD klitova sa dvije rupe što odgovara većini SPD pedala, a okružene su SlipNot gumom koja je poznata po izvrsnoj trakciji, palac gore za Specialized po ovom pitanju, jer stvari u MTB svijetu nisu uvijek sunčane i prašnjave…

Prve Recon cipele bile su predstavljene u 2018 godini, i to S-Works Recon cipele koje su zapravo i najjači model Specialized cipela za brdski biciklizma, a o kojoj smo ranije i pisali. To su natjecateljski orijentirane cipele bez ikakvih kompromisa, dizajnirane za maksimizirnje prenosa snage i najbrži dolazak do cilja, a ne vožnju po planinama s biciklom na leđima.

Nove verzije Recon cipela ili kako mi znamo često kazati "mlađa braća" imaju "STRIDE Toe-Flex tehnologiju koja ih čini udobnim u trenucima kada niste na biciklu i brzim dok ste na sjedalu" – drugim riječima, dio na nožnim prstima (prednji dio cipele) zapravo se savija, jer nismo svi trkači… 
 


Specialized RECON 3.0:

Recon 3.0 je najbliži model cipele S-Works modelu s vrhunskim performansama, a koje možete dobiti za puno manje novca. Potplat ima ocjenu krutosti "samo" 10, dok je S-Works narastao na 13 (sa 11, mislimo da je raniji model imao ocjenu krutosti od 11...)

Kruti potplat i prostor za klinove na dijelu nožnih prstiju. Potencijal za ciklokros?

Xpel sloj pomaže zadržati vodu van cipele iako su cipele dobro prozračene.

Dva BOA kotačića i čičak traka na prednjem dijelu noge. Za one koji vole da precizno podese utegnutost stopala!

Reckon 3.0 cipela je najbliža svoj starijem S-Works bratu, a sadrži karbonski potplat inspiriran svijetom natjecanja s dvostrukim BOA kotačićima za podešavanje u vožnji. Performanse za šetnje isporučuju se putem STRIDE Toe-Flex tehnologije, zahvaljujući postavkama stopala koje su nadahnute Pavéo sjedišnoj cijevi. Također, nalazimo dva čelična klita na prednjem dijelu potplara,  kao i to da je karbonski potplat potpuno prekriven gumom za akcije kada niste na biciklu.

Recon 3.0 dolazi u veličinama od 36-49 i koštat će vas cca. 200€.

RECON 2.0:

Recon 2.0 je zanimljiv model. Jedini je model koji koji je dostupan u blagoj kombinaciji boja crno/crveno (mada nije isključiv, također dolazi i u samo crnoj boji …) i to je jedini model koji također dolazi u polovinama veličina, tako da ćete moći kupiti npr. cipelu veličine 43.5. Cijeli asortiman dolazi u veličinama od 36-49, dok su model s pola veličine dostupni u rasponu veličina od 38-47. Krutost cipele je ugodna i nalazi se na ljestvici od 6.0, dok je tvršena težina cipela oko 357g.

Recon 2.0 koštat će oko 140€ i dostupne su u crnoj ili crno/crvenoj opciji boja.

 

Crvena. Boja koja označava brzinu

Jedan BOA kotačić i dalje će omogućiti dosta podešavanja.

S jednim BOA kotačićem, performansama usmjerenim na najlonski potplat, STRIDE Toe-Flex tehnologijom i podignutom petom, Recon 2.0 nudi prirodniji osjećaj na biciklu. Potpuno prekrivena gumom cipela, zajedno s XPEL tehnologijom za odbacivanje vode, bilo da je riječ o prelasku rijeke ili izbjegavanju lokava na stazi tijekom vožnje, Recon 2.0 vas drži pokrivenim.

RECON 1.0:

Reckon 1.0 najjednostavnija cipela s tri čičak trake od Velcro materijala i dolaze u crnoj boji. Još uvijek sadrži SlipNot gumeni potplat i dizajn potplata sa šesterokutne ripnama koji nalazimo izvrsnim po pitanju trakcije. Dolazi u veličinama od 36-49 i koštat će cca 100€. Svi oni koji traže cipele s malom težinom primijetit će da su ovo najlakše cipele u Recon rasponu od 331g.

Ulazni nivo cipele dolazi u crnoj boji s potplatom koji nudi mnoštvo trakcije.

 

Recon 1.0 još uvijek sadrži Specialized-ov priznati Body Geometry dizajn, STRIDE Toe-Flex tehnologiju, podignutu petu s remenom na peti za povlačenje (kojeg ostali modeli nemaju) i potpuno gumeni SlipNot potplat.

Recon cipele već su dostupne u prodaji, a za više informacija, trebali bi se prebaciti na Specialized.com stranicu (link)!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More