Jasper Stuyven osvaja Omloop Het Nieuwsblad

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) krenuo je pobjednički iz prednje grupe od tri vozača, nadjačavši Yves Lampaerta (Deceuninck-Quick-Step) u sprinterskoj završnici, nakon što su se distancirali od Sorena Kragh Andersen (Team Sunweb), kako bi označio pobjedu na  Omloop Het Nieuwsblad 2020.

Utrka u dužini od 199.8 kilometara od Genta do Ninove obećavala je da će biti nepredvidljiva nakon što se favorit Mathieu van der Poel u četvrtak neočekivano povukao s utrke zbog gripe.
 


Ikonični Kapelmuur dostavio je određenu dozu uzbuđenja u danu gdje su se vozači pokušavali posložiti do drugog posljednjeg uspona, pri čemu su Stuyven i Lampaert napali i kranuli u bijeg iz grupe. Kragh Andersen krenuo je u solo trku i na kraju uspio spojiti i sa dvojcem koji su do ranije u bijegu napravio vodeći trio s manje od 20 km do cilja.

"Rekao sam timu da moramo biti cijeli dan u prvom planu, a mislim da je fokus od početka do kraja bio izvrstan; uvijek smo bili tu", rekao je Stuyven.

"I ovo moram danas završiti, moram biti prvi. Ovo je najbolja pobjeda koju sam imao".

 

 

"Steven (de Jongh, direktor tima) potaknuo me da probam krenuti na Muur", rekao je Stuyven. "Nisam se osjećao najjačim, ali također sam znao da su i ostali umorni. Jednom kada smo krenuli Muur i nitko nije ubrzao, mislio sam u sebi da ću pokušati dati sve od sebe i vidjet što se događa na vrhu – osvrnuo sam se samo na vrhu i vidio da sam napravio dobar podjelu".

"Nakon što sam vidio da je Soren tu i predan vožnji nisam bio siguran da li je skoro umro ili se igrao, pa je bilo teško – nisam želio raditi većinu posla; Nisam bio siguran u pobjedu, to je sigurno".

KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More