UAE Tour otkazan nakon što su dva člana tima testirana pozitivno na koronavirus

ABU DHABI, Ujedinjeni Arapski Emirati – UAE Tour je otkazan nakon što su dva člana tima na utrci nakon testiranja bila pozitivna na koronavirus.

Od četvrtka navečer, vlasti zahtijevaju da timovi, osoblje i mediji na utrci ostanu u njihovim hotelima, s tim da se trenutno provode pojedinačni zdravstveni pregledi vozača i osoblja tima.

U izjavi, organizatori su rekli da će „svi sudionici utrke, administrativno osoblje i organizatori biti pregledani neprekidnim periodičnim provjerama i poduzeti će se svi potrebni postupci, uključujući karantenske mjere kako bi se osiguralo suzbijanje virusa i suzbijanje širenja njegovih izbijanja u koordinaciji sa svim zdravstvenim i drugim nadležnim tijelima u zemlji. " Prema izjavi, dva talijanska člana tima koji sudjeluje na utrci vratila su pozitivne testove.

Utrka je prekinuta nakon 5. etape sa još dvije etape za odvoziti. Lider utrke u trenutku prekida je bio Adam Yates (Mitchelton-Scott). Slovenac Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zauzimao drugo mjesto u ukupno poretku.

Strahovi od prijenosa COVID-19 – poznatiji kao koronavirus – već su doveli do otkazivanja Tour of Hainan i drugih događaja, te su postavili upitnike na mnogim utrkama u ranoj sezoni u Italiji, koja je trenutno žarišna točka koronavirusa. Virus je već imao niz utjecaja na kalendar biciklizma i industrije a očekuje se nažalost da će biti još slučajeva otkaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More