Otkriveni detalji “Trke kroz Sloveniju 2023”

Organizatori iz Biciklističkog kluba Adria Mobil otkrili su sve detalje Trke kroz Sloveniju (Tour of Slovenia) koja će se voziti u pet etapa od 14. do 18. lipnja, a kako vidimo na listi prijavljenih timova tu su ponovno neki od najboljih biciklista i timova na svijetu. Prijenos utrke i ove godine ide uživo na Eurosportu. Utrka će obuhvatiti više od 833 kilometra Slovenije i posjetiti neka od najslikovitijih mjesta u zemlji.

Utrka slavi 30 godina od prvog izdanja koje je organizirano davne 1993. godine; tada u čast nove države i sa željom da se slovenskim biciklistima pruži prilika da se natječu s međunarodnom konkurencijom. Od tada se utrka razvijala sa svakim izdanjem te je danas međunarodni sportsko-turistički spektakl i jedan od najprepoznatljivijih sportskih događaja u regiji.

Trka Kroz Sloveniju

Izdanje 2023. ponovno će imati pet etapa s vrlo raznolikim profilima i pravu kraljicu planinske etape. Samo vrhunski “brdaš” moći će obući zelenu majicu i donijeti je do cilja u Novom mestu. No biciklisti različitih profila imat će priliku boriti se za etapne pobjede. 29. izdanje “Tour of Slovenia” duga je ukupno 833,3 kilometra, s ukupnim usponom od 9.134 metra:

1. etapa: Celje – Rogaška Slatina, 188,6 k
2. etapa: Žalec – Ormož, 163,1 km
3. etapa: Grosuplje – Postojna, 173,4 km
4. etapa: Ljubljana – Kobarid, 165,6 km
5. etapa: Vrhnika – Novo mesto, 142,6 km

Slovenci Luka Mezgec (Team Jayco AlUla) i Domen Novak (UAE Team Emirates) podijelili su svoje poglede na utrku i obojica su pronašli etape koje su im se svidjele. Luka će voziti za Dylana Groenewegena koji je u njegovom timu, ali će i sam pokušati uzeti etapu ili dvije. Domen je naravno fokusiran na 4. etapu: “Znam uspon na Kolovrat s Giro d’Italia, bit će to prava kraljica etapa i sigurno će odlučiti o ukupnom pobjedniku.” Domen naravno govori o etapi od Ljubljane do Kobarida koja se sastoji od dva uspona na Kolovrat, etape na kojoj se prošle godine vozio i Giro.

Još je rano govoriti o imenima, ali već je poznato 19 timova koji će ući u utrku. Četiri od njih imaju status WorldTour: BORA – hansgrohe, Team Jayco AlUla, Bahrain Victorious i UAE Team Emirates.

Utrka je postavila rekord svih vremena u 2022. što se tiče navijača na etapama, a istu scenu sa velikom podrškom ponovno možemo očekivati ​​u 2023. Svih pet etapa imat će izravni prijenos na Eurosportu i Televiziji Slovenije, ukupno s očekivanom publikom od više od 10 milijuna ljudi.

Ponosni smo na povijest i tradiciju utrke, ponosni smo na ljude koji su prije nas organizirali utrku i iznijeli je na međunarodnu scenu. Nastavljamo tradiciju s 29. izdanjem koje će imati pet vrlo zahtjevnih etapa, sve su puno teže nego što izgledaju na papiru. Sve je moguće i nijedna etapa neće biti odlučena do zadnjih metara,” rekao je Bogdan Fink, direktor utrke Tour of Slovenia, i završio misao u svom tipičnom stilu: “Mi samo postavljamo etape, biciklisti će napraviti utrku.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More