Startna lista za 25. izdanje Tour of Slovenia

Sutra će u Sloveniji, točnije u Lendavi, startati 25. izdanje utrke "Tour of Slovenia", a na startnoj liniiji će se naći neki od najboljih biciklista na svijetu, uključujući Urana, Cavendisha, Kittela, Rogliča, Majku i mnoge druge.

Favoriti za etapnu pobjedu i zeleni dres podijelili su svoja razmišljanja na današnjoj konferenciji za novinare.

25. izdanje utrke Tour of Slovenia će imati pet etapa i emitirati će se uživo na Eurosportu i na Slovenskoj nacionalnoj televiziji. Obožavatelji koji će vozače dočekati na cestama i pratiti iza televizijskih ekrana imati će pravu poslasticu – na utrci nastupa 9 World Tour timova, uz brojne jake Pro-kontinentalne i kontinentalne ekipe. Utrka će započeti s ravnom etapom u Pomurju, koja je savršena za sprintere, ali će uskoro postati teška – pogotovo s trećom i četvrtom etapom koja će odvesti peloton u planine. Posljednji dan rezerviran je za 21,5 kilometara dugo "time trial" od Trebnje do Novog mesta.
 


Pet favorita za etapnu i ukupne pobjedu otkrili su svoje planove danas na konferenciji za novinare u Moravskim Toplicama, a mi vam donosimo ono što su imali reći:

Rafał Majka (BORA hansgrohe), pobjednik 2017. Tour of Slovenia:

"Očekujem dobru utrku, baš kao i prošle godine. Došli smo u Sloveniju iz trening kampa u Sierra Nevadi, za nas je ova utrka dio priprema za Tour de France. Imamo jaku postavu ovdje, baš kao i druge ekipe, što je dobro za utrku. Mislim da je dobra stvar da su organizatori dodali još jedan dan, to znači još jedan dan utrke i jedan dan manje treninga.

Već smo krenuli s vožnjom i ceste su lijepe. Želim dobro raditi na utrci, nije bitno dal ću da pobijedim na utrci ili ne. Želim imati dobar trening i napraviti nešto posebno. Ove će godine biti teže pobijediti, Roglič je favorit, a na kraju također imamo time trial".

Marcel Kittel (Tim Katusha Alpecin)

"Ne znam koliko pobjeda mogu uzeti na Tour of Slovenia, prva etapa za sprintere je sigurna, ali nisam sigurna u drugu, vidjet ćemo. Lijepo je, puno malih sela i prirode, podsjeća me na moj dom u Njemačkoj. Radujem se utrci, ovo je prvi put da se ovdje natječem, bio sam ovdje sa svojim roditeljima kad sam bio mlađi.
Svaki čisti sprinter gleda na ono što će učiniti tijekom sezone. Dauphiné i Tour de Suisse su jako teške utrke, zato je za nas izvrsno što možemo doći ovdje i imati dobru utrku
".

Mark Cavendish (Dimension Data)

"Treći put sam u Sloveniji, prošle godine to je bila jedina moja utrka uoči Toura i za mene je to bila sjajna utrka. Ove godine etape su još jače od prošle godine. Postava za sprintere je odlična, što je odlično za ovaj dio godine. Imat ćemo dvije mogućnosti, a ciljat ću na zeleni dres. Nakon toga će konkurenti za ukupni poredak imati svoju utrku i uživati ćemo u prirodi. Slovenija je prelijepa zemlja i sretan sam što sam se vratio. Volim lokalnu hranu".

Rigoberto Uran (Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale)

"Ovo je moj prvi nastup na Tour of Slovenia i za mene odlična priprema za Tour. Morao sam birati između dvije utrke i radije sam došao ovdje nego da vozim Dauphiné. Moj primarni cilj je imati dobre pripreme za Tour de France,a svakako će biti teško pobijediti s Primož Rogličom na startu. Utrka ima pet etapa, što mi je dovoljno".
 


Primož Roglič (Tim LottoNL-Jumbo), pobjednik 2015. Tour of Slovenia

"Lijepo je utrkivati na kućnim putevima, voziti pored domaćih obožavatelja. Obično me vide samo na ekranu, a sada me mogu vidjeti uživo na cesti. Uzbuđujuće je kad pomislim da će utrka proći kroz moj rodni grad i očekujem puno prijatelja i susjeda da me podrže.

Mnogi me smatraju favoritom, ali svi ćemo početi od nule, nemam nikakvu prednost. Nakon toga svi ćemo se boriti do posljednje etape. Svatko na startnoj liniji ima iste šanse, sigurno možemo očekivati veliku borbu, a najbolji vozač će pobijediti.
Ovo je moja posljednja utrka pred Tour de France, moja posljednja prilika da vidim trebam li nešto popraviti
".

Tour of Slovenia svakodnevno će se emitirati na Eurosportu, kao i putem live streeminga na www.tourofslovenia.si.

2018. izdanje Tour of Slovenia, 13. – 17. lipnja 2018

1. etapa: Lendava – Murska Sobota (kratki posjet Mađarskoj), 159 km
2. etapa: Maribor – Rogaška Slatina, 152,7 km
3. etapa: Slovenske Konjice – Celje, 175,7 km
4. etapa: Ljubljana – Kamnik (kratki posjet Austriji), 155,2 km
5. etapa: (ITT) Trebnje – Novo mesto, 21,5 km

Startnu listu utrke Tour of Slovenia možete preuzeti OVDJE.

Press: Tour of Slovenia
Fotografije: Vid Ponikvar/Sportida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More