Stiže nova kineska ekipa koja će imati veći budžet od tima Sky

Tim Kay kaže da nova momčad planira pobijediti na Tour de France do 2025 godine.

Nova kineska ekipa planira zakoračiti u biciklističke vode ogromnim proračunom, novim poslovnim pristupom i masovnom ambicijom kako bi osigurala buduće investicije.

 

Izvršni direktor Tim Kay zaokružuje investitore kako bi na scenu debirao prvi kineski reprezentativni tim u vrhu, uz podršku Briana Smitha i Shanea Suttona, 2020. godine.

 

"Ne mislim na malo ulaganje", rekao je Kay.

 

"Idem u ogromnu investiciju. Ne želim razgovarati o proračunu, ali jedno je sigurno a to je da će biti veći od tima Sky. "

 

Podsjetimo, Sky ima mnogo veći proračun od većine suparničkih timova, čak je iznosio 39,1 milijuna eura u 2017. godini. Proračun suparnika, kao što su Quick-Step Floors, iznose 18 milijuna eura što je mnogo manje.

 

Kay i Smith objavili su ovu vijest o timu, sada poznatom kao GCP, prošlog tjedna.

 

"Želimo osvojiti Tour de France od prvog dana", rekao je Kay. "Naš budžet će biti dovoljno velik da bi od prvog dana doveli najbolje svjetske vođe i osigurali pobjedu 2020."

 

Ideja o timu došla je prošle godine kada je vidio nekoliko vrhunskih momčadi kako se bore.

 

"Počeo sam razmišljati o tome kako mogu dovesti World Tour tim i stvoriti poslovni model s povratom ulaganja, strategijom i stvaranjem održivog poslovanja, dajući dugovječnost. Upoznat sam s kulturom  Kine te njihovim ulaganjem."


"Nisam samo još jedan poslovni čovjek, ovdje sam za biciklizam. Ne pokušavam to učiniti u drugačijim svijetlu, nego pozitivnim prostorom,"


"Imat ćemo investicijske modele, želimo ih otvoriti u godinama koje dolaze, te usmjeriti u druge World Tour timove. Želimo jačati biciklizam ", objasnio je.


To je veliki korak za zemlju koja broji samo jednog vozača trenutno u World Tour timu I to Mei-Yin Wang koji vozi za Bahrein-Meridu.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More