Pidcock i Alvarado pobjednici CX Svjetskog kupa u Namuru

Tom Pidcock napravio je uspješan povratak na scenu pobjedom na Svjetskom kupu u Namuru. Britanski biciklist imao je defekt koji je uspješno uklonio, a zatim i odlučnog Ronaara, koji je dao sve da se nametne kao pobjednik, kako bi osigurao svoju prvu pobjedu u 2024 sezoni. U ženskoj kategoriji, Alvarado je još jednom zablistala na najvišem mjestu postolja nakon uvjerljive pobjede u utrci u kojoj je Pieterse imala nekoliko problema.

Utrka je započela s Khunom i Kuypersom na čelu nakon sjajnog starta, iako se pozornost usmjerila na Toma Pidcocka, koji je bio na šestom mjestu u samo pola kruga. Inspiracija Kuypersa trajala je izvan prvih nekoliko metara, a Belgijanac je neko vrijeme predvodio utrku.

Nieuwenhuis je preuzeo vodstvo kako su se biciklisti približavali kraju prvog kruga; u tom trenutku Kuypers je imao probleme s lancem. Vodstvo se dijelilo između Nieuwenhuisa, Van der Haara i Masona, iako se Pidcock uskoro pridružio, a potom i Iserbyt.

Unatoč dobrom startu, Pidcock je imao problema s biciklom. Britanski biciklist izgubio je vrijeme na kvarovima i morao se osloniti na utrku temeljenu na povratku u grupu.

Naprijed su Nieuwenhuis i Ronhaar zadali jak tempo i odvojili se. Iserbyt je preuzeo ulogu progonitelja sve dok ga pad nije omeo te je tu odgovornost preuzeo Pidcock. Biciklist se savršeno snašao na Belgijskoj stazi i uspio se približiti dvama vodećim biciklistima.

Završni dio utrke utjecao je na Nieuwenhuisa, koji se postupno povlačio kako su kilometri prolazili. Ronhaar je ostao u vodstvu, a Pidcock se pozicionirao na drugo mjesto nakon što je prestigao Nieuwenhuisa.

Ronhaar je besprijekorno podnosio pritisak Pidcocka i odolio napadima Britanskog bicikliste. Međutim, upornost Pidcocka isplatila se, a biciklist je preuzeo vodstvo u sedmom krugu. Najveći napor britanskog bicikliste bio je taj što je, jednom kad je osvojio prvo mjesto, počeo otvarati jaz koji Ronhaar više nije mogao smanjiti.

Pidcock je nastavio pedalirati energično i čak ni defekt nije zaustavio njegovu želju za pobjedom. Britanski biciklist prvi je prešao ciljnu liniju i potvrdio pobjedu na Svjetskom kupu u Namuru. To je bila prva pobjeda ove sezone u prvoj utrci natjecanja, nakon što je započeo svoju CX kampanju po blatu u Herentalsu zajedno s Van der Poelom. Ronhaar je završio drugi, a Nieuwenhuis treći.

Rezultati utrke za Elite muškarce – CX Svjetski kup u Namuru

 1. Tom Pidcock – 59’45”
 2. Pim Ronhaar – +15″
 3. Joris Nieuwenhuis – +33’’
 4. Eli Iserbyt – +52’’
 5. Michael Vantohurenhout – +1’02”
 6. Lars Van der Haar – +1’08”
 7. Niels Vandeputte – +1’30”
 8. Toon Vandebosch – +1’38’
 9. Witse Meeussen – +1’44”
 10. Ryan Kamp – +1’58’’

Ceylin del Carmen Alvarado pobjeđuje protiv Pieterse i ostvaruje pobjedu koja miriše na Prvenstvo

Utrka je započela pod hladnim suncem valonskog grada Namura. Iako je Van Empel najavila svoj povratak u Svjetski kup, nekoliko faktora – pad na treningu, prehlada na početku tjedna i umor od pobjede u Herentalsu – oslabilo je njezinu snagu i odlučila je ne startati. Bez Van Empel, pobjeda je bila u rukama Alvarado, Pieterse ili Branda.

Unatoč tome, Schreiber je pokazala jedan od svojih dobrih startova i preuzela vodstvo u ranim fazama utrke. Pieterse joj se pridružila, ali nesreća ju je zadesila kada joj je spao lanac. Nizozemka je brzo reagirala kako bi izgubila što manje vremena, iako je upravo u tom trenutku Alvarado preuzela vodstvo i iskoristila ga da otvori jaz.

Kvar je rezultirao jazom od 17 sekundi između Alvarada i Pieterse, koja se našla u povratničkom zadatku koji nije tražila. Potjera je počela rano, i iako je Pieterse relativno lako prestizala nekoliko suparnica, Alvarado je zadržavala vodstvo.

Napori Pieterse da uhvati Alvarado bili su neumoljivi, ali nije uspjela smanjiti udaljenost koja ju je dijelila od prvog mjesta. Kasnije je Pieterse imala problem s jednom od svojih cipela, a taj incident je omogućio Brand da je sustigne.

Zapravo, Brand je prestigla Pieterse i uspjela smanjiti jaz s vodećom, iako nikada nije predstavljala stvarnu prijetnju Alvarado. Utrka se kasnije smirilai bilo jako malo promjena; razina utrke je bila visoka, a tri najbolje vozačice su pokazale puno vještine i vozile bez grešaka.

Teški pad Van Anrooija. Brand je otvorila mali jaz s Pieterse u svojem pokušaju da stigne Alvarado. Međutim, ravnoteža se promijenila, a vodeća je povećala svoj tempo prema kraju utrke.

Na taj je način Alvarado s odlučnošću pedalirala prema cilju kako bi osvojila Svjetski kup u Namuru. Treća pobjeda u natjecanju nakon uspjeha u Dendermondeu i Troyesu. Pobjeda je stavlja u povlašteni položaj na vrhu ukupnog poretka što joj omogućuje da nasluti horizont koji će – osim ako se ne dogodi katastrofa – biti dobar.

S druge strane, Pieterse, djelomično nesretna, završila je druga, a Brand se morala zadovoljiti trećim mjestom.

Rezultati utrke za Elite žene – CX Svjetski kup u Namuru

 1. Ceylin del Carmen Alvarado 51’57”
 2. Puck Pieterse +17″
 3. Lucinda Brand +19″
 4. Sara Casasola +2’15”
 5. Inge Van der Heijden +2’29”
 6. Marie Schreiber +2’38”
 7. Annemarie Worst +2’46”
 8. Leonie Bentveld +3’01”
 9. Laura Verdonschot +3’25”
 10. Helene Clauzel +3’26”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More