TDF: Saganu druga etapa

Peter Sagan (Bora Hansgrohe) stigao je do pobjede na drugoj etapi Tour de Francea u La Roche-sur-Yonu, a današnjim trijumfom preuzeo je vodstvo u generalnom poretku i obukao žutu majicu. U sprinterskoj završnici bio je brži od Sonnya Colbrellia (Bahrain Merida) i Arnauda Demarea (Groupama FDJ).

Bila je ovo još jedna kaotična završnica koju je obilježio veliki pad na 2 kilometra do kraja. Na podu se našao jučerašnji pobjednik Fernando Gaviria (QuickStep Floors), a u padu je sudjelovao i prošlogodišnji osvajač zelene majice Michael Matthews (Team Sunweb). 15ak vozača ostalo je na čelu utrke, a pored trojca s pobjedničkog postolja tu su se između ostalih nalazili još Andre Greipel (Lotto Soudal) i europski prvak Alexander Kristoff (UAE Team Emirates).

Bora Hansgrohe bila je u brojčanoj prednosti jer su imali nekoliko svojih vozača unutar male grupe. Daniel Oss odradio je mini lead out za Sagana, koji je nakon toga uhvatio Demareov kotač i potom krenuo sam u zadnjih 200 metara. Colbrelli je došao iz drugog plana, ali nije imao dovoljno brzine da sustigne Slovaka koji je odnio pobjedu za pola dužine bicikla.

„Jako sam sretan zbog pobjede, veliko hvala mojim suvozačima koji su obavljali posao na čelu grupe posljednjih 30 kilometara. Očekivao sam nešto laganiju završnicu, no bilo je jako teško, stalno smo išli gore dolje“, rekao je Sagan.

„Fantastičan je osjećaj uzeti žutu majicu i presretan sam zbog toga. Tu je moj otac, tu su mi prijatelji iz Žiline, mog rodnog grada, atmosfera je zaista sjajna.“

Sagan će nositi žuto na sutrašnjem timskom kronometru, branit će 6 sekundi prednosti ispred Gavirie. Svjetski prvak je također vodeći u klasifikaciji po bodovima, dok je Gaviria zadržao bijelu majicu, a Dion Smith (Wanty Groupe Gobert) je preuzeo točkastu majicu za najboljeg brdaša. Geraint Thomas (Team Sky) dobio je sekundu bonifikacije na prolaznom sprintu te se nalazi u odličnoj poziciji da preuzme lidersku poziciju nakon timskog kronometra.

Rezultati 2. etape:

 1. Peter Sagan, Bora Hansgrohe
 2. Sonny Colbrelli, Bahrain Merida
 3. Arnaud Demare, Groupama FDJ
 4. André Greipel, Lotto Soudal
 5. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 6. Timothy Dupont, Wanty Groupe Gobert
 7. Alejandro Valverde, Movistar
 8. Andrea Pasqualon, Wanty Groupe Gobert
 9. John Degenkolb, Trek-Segafredo
 10. Philippe Gilbert, QuickStep Floors

Generalni poredak:

 1. Peter Sagan, Bora Hansgrohe
 2. Fernando Gaviria, QuickStep Floors
 3. Sonny Colbrelli, Bahrain Merida
 4. Marcel Kittel, Katusha-Alpecin
 5. Sylvain Chavanel, Direct Energie
 6. Philippe Gilbert, QuickStep Floors
 7. Geraint Thomas, Team Sky
 8. Oliver Naesen, Ag2r La Mondiale
 9. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 10. John Degenkolb, Trek-Segafredo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More