TDF: Teunsu šesta etapa

Šesta etapa bili ja prvi pravi brdski ispit na ovogodišnjem Tour de Franceu. Prvi je linijom cilja na La Planche des Belles Filles prošao Dylan Teuns (Bahrain Merida), dok je drugo mjesto pripalo Giuliu Cicconeu (Trek Segafred) koji je ujedno preuzeo i žutu majicu od Francuza Juliana Alaphilippea (Deckeuninck QuickStep).

Od ostalih favorita za generalni plasman briljirao je Geraint Thomas (Team Ineos), koji je tako jasno dao do znanja tko je lider bivšeg Sky-a. Najveće razočarenje dana bio je Romain Bardet, kapetan Ag2r La Mondialea, koji je nakupio velik zaostatak i time već na samom startu utrke poljuljao svoje šanse za postolje.

Thomas je u posljednjih 400 metara gotovo pa sprintao do četvrtog mjesta iza Xandra Meurissea (Wanty Gobert), koji je bio član bijega. Veliku borbenost pokazao je i Alaphilippe, međutim to nije bilo dovoljno da zadrži vodeću poziciju u generalnom poretku.

Ciccone je tako zahvaljujući sekundama bonifikacije prešao u vodstvo i stigao do još jednog velikog uspjeha ove sezone, nakon što je na Giru pobjedio etapu i osvojio majicu najboljeg brdaša.

Odličan nastup imao je i Thibaut Pinot (Groupama FDJ) koji je zauzeo petu poziciju s dvije sekunde zaostatka za Thomasom. Također, dobru vožnju pokazao je i Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) koji je linijom cilja prošao 7 sekundi sporije od Thomasa zajedno s Emmanuelom Buchamnnom (Bora Hansgrohe).

Kao što smo već naveli, najveću štetu šesta etapa je nanijela Bardetu i Vincenzu Nibaliju (Bahrain Merida). Francuz je linijom cilja prošao 1:09 iza Thomasa, a ako tomu dodamo i zaostatak ostvaren na timskom kronometru možemo slobodno reći da je za njega ovaj Tour gotov, barem što se tiče borbe za najvišu stepenicu postolja. Nibali se također mučio na posljednjem usponu te je na cilj došao s 51 sekundom zaostatka, a u izjavi je naveo kako će se vjerojatno fokusirati na borbu za etapne pobjedu, umjesto na generlani poredak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More