Catalunya: Schachmannu peta etapa

Eurosport
Eurosport

Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) solo je stigao do trijumfa na petoj etapi utrke Volta a Catalunya. Nijemac je bio član četveročlanog bijega dana, a u pobjednički pohod je krenuo napadom na 10 kilometara do cilja. S 13 sekundi prednosti prvi je prošao ciljnom ravninom u Sant Cugat del Vallesu ispred Michaela Matthewsa (Team Sunweb) i Ryana Gibbonsa (Dimension Data).

„Posljednjih dana sam pokazao da sam u sjajnoj formi. Htio sam ostvariti pobjedu ovdje u Kataloniji, na prvoj etapi sam bio drugi, jucer sam se dobro osjećao i danas sam rekao sebi da idem na sve ili ništa,“ rekao je Schachmann.

„Posljednjih 40 kilometara sam bio u odličnom stanju te sam preuzeo glavni posao u grupi. Na zadnjem usponu ostali nisu htjeli da surađuju pa sam odlučio da je pravo vrijeme za napad. Mislim da mi je ovo jedna od najboljih vožnji u karijeri.“

Vozači koji se bore za titulu u generalnom poretku su stigli na cilj s glavnom grupom, osim Egana Bernala (Team Sky), kojemu je pukla guma te je zadnjih 200 metara prehodao do cilja.

Miguel Angled Lopez (Astana) zadržao je prednost od 14 sekundi ispred prvog pratitelja Adama Yatesa (Mitchelton Scott), a zaradio je i dodatne tri u odnosu na Bernala.

Utrka se nastavlja sutra brdovitom šestom etapom koja se vozi od Vallsa do Villa Seca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More