Cavendish prošao bez težih ozljeda

Mark Cavendish (Dimension Data) doživio je stravičan pad na jučerašnjem klasiku Milano – San Remo, pretrpivši tako nakon Abu Dhabi Toura i Tirreno – Adriatica već treću veliku nezgodu u novoj sezoni.

Vozač tima Dimension Data bio je relativno dobro pozicioniran u glavnoj grupi, međutim u podnožju Poggia na 10 kilometara do cilja peloton se podijelio u dva dijela zbog cestovne barijere. Cavendishu je ponestalo prostora se zabio u barijeru i doslovno preletio preko nje dočekavši se leđima od cestu.

Prizor je zaista brutalan i težak za gledanje, ali na svu sreću prema riječima timskog doktora Jarrada Van Zuydama Britanac je prošao bez težih ozljeda.

Da, Cav je dobro. Nema ozbiljnijih povreda, a momčad će uskoro objaviti detalje. Čak je uspio pokazati i malo smisla za humor,“ rekao je Van Zuydam.

Tim je potom objavio kako je Cavendish pretrpio novi prijelom rebara, na istoj strani kao što je zadobio i na Tirreno – Adriatico, poderotine i posjekotine po cijelom tijelu te da se još uvijek čeka snimak koljena i detalji o potencijalnoj ozljedi ligamenata.

Bivši svjetski prvak sezonu je otvorio etapnom pobjedom na Dubai Touru, a potom otputovao na Abu Dhabi Tour gdje je u sudaru sa službenim vozilom doživio pad već u neutralnoj zoni nakon svega 2 kilometra vožnje. Uspio se oporaviti i doći na Tirreno – Adriatico, međutim loša sreća ga je nastavila pratiti. Na prvoj etapi, timskom kronometru, doživio je težak pad i zadobio lom rebara i teške posjekotine.

Unatoč protivljenju njegove momčadi, izrazio je želju za nastupom na Milano – San Remo, koji je ispostavilo se na kraju bio velika greška. Cav trenutno proživljava jedne od najtežih trenutaka karijere i pitanje je koliko će trag tri teška vezana pada ostaviti na njegovo samopuzdanje. Ono što mu svi želimo je brz oporavak i što skoriji povratak na stazu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More