Roglič sa sekundom prednosti zgrabio pobjedu na Tirreno-Adriatico

Foto: Bettini Photo
Foto: Bettini Photo

Adam Yates nije uspio zadržati  Primoža Roglića i pobjeda na Tirreno-Adriatico je otišla u Rogline ruke sa jednom sekundnom prednosti.

Sedma etapa Tirreno-Adriatico utrke završila je pobjedom Belgijanca Victora Campenaertsa (Lotto Soudal), a pobjeda u ukupnim klasifikacijama otišla je u ruke Primoža Rogliča (Jumbo-Visma).
 


Vozač tima Mitchelton-Scott započeo je 10km dugu kronometarsku utrke – sedmu i posljednju etapu utrke – s 25-sekundni prednosti nad Rogličem (Jumbo-Visma). No Roglič, koji je 2017. postao prvi Slovenac koji je osvojio Tour de France, pobijedio je u ukupnom poretku sa samo jednom sekundom prednosti.

"Ovo je bilo nevjerojatno blizu. Na kraju sam imao sreće”, rekao je Roglič. "Stvarno sam jako gurao do cilja. Bio sam uvjeren, ali ja mogu kontrolirati samo sebe".

 

 

Bio je to razočaravajući kraj za Yatesa, koji je bio vodeći u ukupnim klasifikacijama otkad je Mitchelton-Scott pobijedio u timskom kronometru.

"Bio je to težak kronometar. Vozio sam kronometar mnogo puta i bilo je blizu, ali nije bilo dovoljno", rekao je Yates, posljednji čovjek koji je vozio stazu. "Tako to ide, to je biciklistička utrka".

Drugo mjesto na sedmoj / kronometarskoj etapi zauzeo je Italijan Alberto Bettiol (EF Education First), a treće je zauzeo Rogličev timski kolega Jos van Emden.

Jan Polanc (UAE Team Emirates) završio je 14. mjestu u Ukupnim klasifikacijama, dok je kronometarsku utrku završio na 63. mjestu. Matej Mohorič (Bahrein Merida) postavio je 26. vrijeme na kronometru i bio je 17. u ukupnom poretku. Jan Tratnik (Bahrein Merida) završio je na 54. mjestu u kronometru i završio na 74. mjestu u ukupnom poretku.
 


Pobjedom u utrci Tirreno Adriatico, Roglič je osvojio drugu ukupnu pobjedu u sezoni, napomenimo, bio je najbolji na UAE Touru. Drugi je Adam Yates, dok je treći Jakob Fuglsang (Astana Pro Team).
 

KOMPLETNI REZULTATI

 


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More