Detaljni pregled: Specialized Shiv Rainbow izdanje za Remca Evenepoela

Iako smo u posljednje vrijeme mogli vidjeti brojne kampanje od S-Works Tarmac SL8, zapravo istina je da Specialized ima mnogo više od toga za pokazati. Za Remca Evenepoela, kronometarska utrka na Vuelta a Espana 2023. označilo je premijeru novog bicikla u duginim bojama nakon što je prije nekoliko tjedana osvojio titulu na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu. Kao što se očekivalo, Specialized je pripremio dizajn u skladu s statusom Belgijskog bicikliste kao kralja kronometarskih utrka.

Specialized otkriva dizajn kronometarskog bicikla za Remca Evenepoela

Nije mogao započeti svoju karijeru u duginim bojama s pobjedom, ali jedina pojedinačna kronometarska utrka tijekom La Vuelta a Espana bila je plodonosna za Remca Evenepoela, biciklistu kojeg je jedino nadmašio veliki Filippo Ganna, koji nije pružio šansu ostalim sudionicima. Remco je zauzeo drugo mjesto na svom novom Specialized Shiv biciklu posebno dizajniranom za tu prigodu, prvog dana u kojem je biciklist iz Soudal-QuickStep tima mogao nositi boje Svjetskog prvaka u pojedinačnoj borbi na kronometru.

Specialized Shiw

Tehnički gledano, ovaj Specialized Shiv kojeg koristi Belgijski biciklist identičan je onome koji je koristio tijekom sezone, a čije prilagodbe smo mogli vidjeti na Remcovom novom YouTube kanalu. U prvom videu prikazan je intenzivan rad na poboljšanju aerodinamike posebno za Svjetsko prvenstvo.

Bicikl je opremljen uobičajenim Shimano Dura-Ace Di2 komponentama, ali s posebnim polugama na upravljaču i produžecima te ogromnim prednjim lančanikom od 60 zuba koji mu je omogućio da leti brzinom većom od 55 km/h ulicama Valladolida. Takve brzine ne bi bile moguće bez aerodinamike Roval Outride stražnjeg kotača, kao i prednjeg kotača Roval koji dolazi također sa visokim profilom, te Specialized Turbo tubelles guma  koje su poznate po odličnim voznim karakteristikama.

Specialized Shiw

Iako upravljač dolazi kao standardni upravljač iz Shiv kataloga, aerodinamički završeci upravljača, kako postaje sve češće, prilagođeni su obliku ruku vozača i njegovom posebnom položaju radi smanjenja otpora.

Specialized Shiw

Što se tiče dizajna, Specialized nije želio biti previše istaknut, ističući status Svjetskog prvaka samo u duginim prugama koje ukrašavaju cijev sjedala i dodaju notu ove boje biserno bijeloj boji s crnim logotipima koja, ako se ne varamo, slična je onoj dostupnoj za novi Tarmac SL8 i o kojoj vam možemo reći, bez sumnje, da je prekrasna.

Specifikacije: Specialized Shiv za Svjetskog prvaka

  • Okvir: S-Works Fact 11r
  • Grupa: Shimano Dura-Ace Di2 / lančanik sa 60 zuba
  • Kotači: Roval, lenticularni straga, visok profil sprijeda
  • Gume: Specialized Turbo
  • Volan: Specialized Shiv Aerobar, posebno prilagođeni
  • Cijev sjedala: Shiv Disc karbon
  • Sjedalo: Sitero Pro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More