Thibaut Pinot najavljuje odlazak u mirovinu na kraju 2023 sezone

Thibaut Pinot najavio je odlazak u mirovinu na kraju sezone 2023 godine. Francuz, koji je postao poznat kao biciklist koji svoje emocije nosi u rukavu, okačiti će svoje kotače o klin nakon 14 godina bavljenja profesionalnim sportom. Profesionalac je postao u 2010 godini.

Među Pinotovim postignućima tijekom njegove karijere bilo je pobjedničko postolje na Tour de Franceu 2014., pobjeda na “Il Lombardiji” i etapne pobjede na sva tri velika Toura.

To je odluka koju sam pažljivo razmatrao tijekom godina. Uzbuđen sam zbog novih stvari koje ću moći otkriti nakon karijere, ali jednako sam uzbuđen što ću se utrkivati u ovoj posljednjoj godini. Rijetko sam ovako bio motiviran prije sezone i želim završiti u velikom stilu. Učinit ću sve i dalje ću činiti sve da postignem što bolje rezultate”, rekao je Pinot.

Pinotova karijera doživjela je mnogo uspjeha, ali su je obilježili i neki veliki izazovi.

Na početku svoje karijere mučio se sa strahom od nizbrdica zbog čega je često ispadao iz natjecanja u ključnim trenucima. Prevladao je taj problem radeći na svojim vještinama spuštanja i uzimajući sate vožnje u sportskim automobilima kako bi se izborio sa strahom od brzine.

Nedavno se borio s problemom s leđa koji je dobio na početku Tour de Francea 2020. u sudaru na uvodnoj etapi. Utrkivao se samo 38 dana 2021. dok se oporavljao od problema s leđima.

Međutim, prošle su se godine nazirali njegovi stari i ostvario je svoju prvu pobjedu od 2019. kada je solo došao do etapne pobjede na Tour of Alps.

Na kraju sezone 2023. Thibaut Pinot završit će svoju karijeru nakon 14 godina u profesionalnom sportu

Kad mi je 2019. rekao ‘Pobjedit ću sve’, bili smo uzbuđeni. No nisam mu vjerovao ni sekunde. Znao sam da bi se htio oporaviti i dati sve od sebe na utrci“, rekao je šef Groupama-FDJ-a Marc Madiot. “I on je bio u problemima 2020. i 2021., htio je sve ostaviti, ali nije popuštao. Nisam znao kako i kada će se vratiti, ali još uvijek je imao vatru u sebi. Još nije bilo vrijeme.

Sada se uspješno vraća i siguran sam da će imati uspješnu karijeru i odlazak u mirovinu. Činjenica da je sada ponovno punopravni biciklist i da se vratio na visoku razinu sigurno mu pomaže da donese današnju odluku. Opći kontekst također ima velik utjecaj. Thibaut je vidio da se biciklizam promijenio od početka njegove karijere do danas. Nismo više na istom obrascu, a to nije njegova stvar, on je doživio nešto drugo. Potpuno to razumijem.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More